Mütercimler'e Bir Tepki de Başer'den

Geçtiğimiz günlerde imam hatiplileri ve Sakaryalıları hedef alarak çirkin söylemlerde bulunan Erol Mütercimler’e tepkiler bitmek bilmiyor.

Geçtiğimiz günlerde imam hatiplileri ve Sakaryalıları hedef alarak çirkin söylemlerde bulunan Erol Mütercimler’e tepkiler bitmek bilmiyor. Birçok siyasi ve vatandaş tarafından tepki gören Mütercimler için bir şikayet de AK Parti Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer’den geldi. Başkan Başer konuya ilişkin yaptığı açıklamada,

“Bizler bugün burada Sakarya’lılara ve İmam Hatip Lisesi mezun ve mensuplarına karşı son derece ağır ve çirkin ithamlarda bulunan, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmak için toplandık.

Tarihte 19. ve 20. yüzyıl başlarından beri çok zor şartlar altında Sakarya bölgesine göç edenlerce kurulan üstelik göçmen olmaları sebebiyle belki de Anadolu toprakları üzerinde ensar-muhacir kardeşliğinin timsali olmuş bir toplumsal yapıyı tümden lekelemek, itibarsızlaştırmak adına yapılan açıklamaları lanetliyoruz. Vatan-millet için mücadelede hep ön safta olmuş, bu nedenle de güzel Türkçemize “Vatan-Millet-Sakarya” gibi meşhur sözü kazandırmış bu güzide halkı, FETÖ gibi hain terör örgütüyle irtibatlandırmak ise tam anlamıyla cahillik, tarih bilmezlik ve komplo teorisyenliğidir.

Hepimizin bildiği gibi İmam Hatip Liseleri ülkemizdeki genel eğitim sisteminin bir parçasıdır. Türkiye’de gün geçtikçe halkımızın yoğun ilgisini ve beğenisini kazanan imam hatip liselerinde, fen ve edebiyat derslerinin yanı sıra İslami ilimlerle ilgili dersler modern eğitim ortamlarında eş zamanlı olarak okutulmaktadır. Bu yönüyle imam hatip liseleri pek çok dünya ülkesinin ilgisini çekmekte ve özgün bir model olarak gündeme gelmektedir. İmam-hatipliler üniversiteye giriş sınavlarından bilgi yarışmalarına, münazaralardan çeşitli sosyal aktivitelere kadar pek çok alanda başarılarını ispatlamıştır. İmam Hatip Liselerinden mezun olanların önemli bir kısmı mesleğe yönelmiştir. Mezun olduktan sonra -ilahiyat dışında- yüksek tahsil yapanlar, intisap ettikleri her alanda diğer arkadaşları ve meslektaşları ile uyum içinde işlerini başarı ile yürütmüşlerdir ve yürütmektedirler. Bu eğitim kurumlarının ülkemizin birlik, beraberlik, asayiş, kalkınma, ahlâkî davranış ihtiyaçlarına önemli katkıları vardır. Hal böyleyken, bütün bunlar birer gerçek ve istatistiklerle sabit bulunduğu halde, İmam Hatip Liseleri ve liselileri hakkında oluşturulmaya çalışılan yalan-yanlış, çirkin algı ile her daim mücadele edeceğimizi bilinmesini isteriz.

AK Parti Sakarya Gençlik Kolları bir başka ifadeyle Sakaryalı Gençler olarak, İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensuplarını asla yalnız bırakmayacağız. Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mensuplarını kötülemesine asla izin vermeyeceğiz. Sakarya ve civar beldelerimizde yaşayan, Sakaryalı kimliğini gururla taşıyan hemşerilerimizi inciten, kötüleyen, hor gören hiçbir ithama sessiz kalmayacağız. Şehitleri ve kahramanlarıyla şanlı tarihimizde iz bırakan Sakaryalılara yönelik atılan iftiraları kabul etmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

11 Eyl 2020 - 16:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.