MÜSİAD İhracata Seferberliğine Hazırlanıyor

MÜSİAD Sakarya Şubesi, MÜSİAD Yurtdışı Şubeleriyle online olarak bir araya geldi.

Yurtdışına ihracat yapmak veya yurtdışından yatırım almak için, MÜSİAD Yurtdışı Şubeleriyle bir araya gelen MÜSİAD Sakarya şubesi; MÜSİAD Hessen, MÜSİAD Münih ve MÜSİAD İsviçre şubeleriyle 3 ayrı toplantıda bir araya geldi. Hem diğer şubelerin Yönetim Kurullarıyla tanıştı, hem de faaliyet gösterdikleri ülke ve şehirler konusunda güvenilir ve destekleyici bilgiler aldı.

HESSEN’İN YÜZDE 90’I KOBİ’LERDEN OLUŞMAKTA

İlk olarak MÜSİAD Hessen Başkanı Muhsin Kıdık ve Yönetimiyle birlikte bir araya gelen MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tanıştı. Tanışmanın ardından, Almanya’nın Hessen eyaletinin; coğrafi şartları, nüfusu, ticari yönelimi, bölgedeki pandeminin etkileri, sektörlerin durumu ve iş yapma olasılıkları gibi birçok konu masaya yatırıldı. Hessen; Almanya’nın en kalabalık 5’inci Eyaleti olan ve Gayri Safi Yurtiçi Hasıla bakımından 2019 yılında 294,5 milyar avro rakamlarına ulaşan bir eyalettir. Aynı yıl TÜİK verilerine göre ülkemizin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası 753,6 milyon dolar’da kaldı. Elbette Hessen eyaletinde bu rakamlara ulaşılmasındaki en etkili faktörler dünyaca bilinen Adam Opel AG, Siemens AG + VDO ve Volkswagen AG şirketleri olmaktadır. Bu şirketler dışında ABB, Amazon, Canon, Dunlop, Ferrero, General Motors, Nestlé, Nikon ve Philips gibi çokuluslu şirketlerin de Hessen’de temsilcilikleri bulunmaktadır. Bu büyük ve çokuluslu şirketler dışında Hessen’in yüzde 90’ı KOBİ’lerden oluşmaktadır. MÜSİAD Hessen Başkanı Muhsin Kıdık ve Yönetim Kurulu Üyelerinden; Hessen’de faal olan sektörlerden, trendlerden ve MÜSİAD Sakarya Şubesi üyelerinin sektörlerinden karşılaştırılmalı bilgiler ve düşüncelerini alan MÜSİAD Sakarya YK üyeleri, pandemiden sonra Hessen eyaletine giderek MÜSİAD Hessen şubesiyle yüz yüze görüşme sözü verdi.

KONULAR MASAYA YATIRILDI

Hessen Şubesi ardından yönünü Bavyera eyaletinin göz bebeği olan ve Almanya’nın en önemli şehirlerinden biri olan olan Münih’e çeviren MÜSİAD Sakarya Şubesi, MÜSİAD Münih Şube Başkanı Nebi Alp ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda tanışma faslının ardından, tıpkı Hessen’de olduğu gibi Bavyera eyaletinin de coğrafi şartları, nüfusu, ticari yönelimi, bölgedeki pandeminin etkileri, sektörlerin durumu ve iş yapma olasılıkları gibi birçok konu masaya yatırıldı. Bavyera eyaleti; Yüzölçümü bakımından Almanya’nın en büyük eyaleti. Nüfus olarak ise Kuzey Ren-Vestfalya’nın ardından 2’nci Kalabalık eyalet. Gayri Safi Yurtiçi Hasılası 2019 verilerine göre 632,9 milyar avro olan Bavyera eyaletinin dinamosu diyebileceğimiz Münih şehri, eyaletin başkentidir. Siemens, Audi, BMW, EADS, MAN ve Airbus gibi büyük firmalar sayesinde güçlü bir sanayi ve ihracatçı bölgesi konumuna gelen Bavyera, F. Almanya’nın en büyük sigorta holdinglerine (Allianz ve Münchener Rück) ve bankalarına ev sahipliği yaparak hizmet sektörünün gelişimine de katkıda bulunmaktadır. General Electric, Merck& Co., Olympus ve Pfizer gibi firmalar da, Bavyera eyaletine yatırım yapmış önde gelen firmalardır.

YENİDEN BİR ARAYA GELMEK İÇİN SÖZLEŞTİLER

MÜSİAD Münih Başkanı Nebi Alp ve Yönetim Kurulu Üyelerinden; Münih’te var olan trendlerden ve MÜSİAD Sakarya Şubesi üyelerinin sektörlerinden karşılaştırılmalı bilgiler ve düşüncelerini alan MÜSİAD Sakarya YK üyeleri, pandemiden sonra Bavyera eyaletine giderek MÜSİAD Münih şubesiyle bir araya gelmenin sözünü verdi. Almanya’da 2 şubeyle ortak toplantılar düzenleyerek bilgi alan MÜSİAD Sakarya Şubesi, son olarak Almanya’nın komşusu olan İsviçre’deki, MÜSİAD İsviçre Şubesi’yle bir araya geldi. MÜSİAD İsviçre Şube Başkanı Şeref Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ortak düzenlenen toplantı, alışıla geldiği gibi üyelerin kendisini ve işini tanıtmasıyla başladı. Ardından soru-cevap şeklinde ilerleyerek ilgi duyulan konulara ve sektörlere açıklık getirildi. MÜSİAD İsviçre Başkanı Şeref Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İsviçre hakkında MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine merak ettikleri hemen her konuda destek sağladı ve düşüncelerini beyan etti. Keza aynı şekilde pandemi sonrası bir araya gelmek isteyen taraflar bu konuda sözleşti.

“HEPİMİZ KARDEŞİZ”

Bu 3 toplantı hakkında değerlendirme yapan MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu;

“Hepimizin bildiği gibi zor ve çetin bir süreçten geçiyoruz. Pandemi neredeyse 1 yıldır hayatımızda ve birçok üyemizi, bizi ve Sakarya şehriyle birlikte tüm ülkemizi tehdit ediyor. Bu tehdit sadece bize değil, tüm dünyaya var. Bizler de bu zamanı boşa geçirmemek ve ufkumuzu açmak adına Yurtdışı MÜSİAD Şubeleriyle sistematik ve ilgili bir şekilde online olarak bir araya geliyoruz. Bu sıkışıklıktan ve sıkıntılardan ülke olarak ihracatımızı arttırarak daha rahat çıkacağımıza inanıyorum. Bu sebeple ihracata büyük önem gösteriyorum. Pandeminin bitmesiyle birlikte MÜSİAD Hessen, Münih ve İsviçre Şubelerini Yönetim Kurulu Üyelerimizle ziyaret etmeyi, görüşmelerimizi ilerletmeyi, Allah nasip ederse birlikte çalışarak hem ilişkilerimizi geliştirmeyi, hem de ihracatımızı arttırmayı umuyoruz. Bizler birlik olmalıyız ki, güçlü duralım. Yurtdışında yaşayan ve bu ülke için hizmet etmeye hazır olan tüm Türklerden bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. Nerede yaşadığımızın, nerede doğduğumuzun bir önemi yok. Biz Türküz, hepimiz kardeşiz. El ele vererek daha hızlı büyüyebiliriz.” Cümlelerine yer verdi.

21 Oca 2021 - 15:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.