Memur-Sen'den Suriyeye İki Tır Yardım

Memur-Sen Sakarya İl Temsilciliği 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle İHH tarafından organize edilen Rotamız İyilik Yükümüz İnsanlık kampanyasına üyelerinin katkıları ile 51 ton patatesten oluşan 2 tır ile destek verdi.

“ROTAMIZ İYİLİK”

Memur-Sen Sakarya İl Temsilciliği 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle İHH tarafından organize edilen Rotamız İyilik Yükümüz İnsanlık kampanyasına üyelerinin katkıları ile 51 ton patatesten oluşan 2 tır ile destek verdi.

İKİ TIR YARDIM

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-Sen Sakarya İl temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen,

“Bugün dünyanın birçok coğrafyasında emperyalist güçler sömürü düzenlerini devam ettirmekte, insani değerlere karşı saldırılar sürmekte, hak ihlalleri dayanılmaz boyutlara ulaşmaktadır. Bazı coğrafyalarda savaş normal hayat düzeni, terör gündelik olay, mültecilik kader; barış, huzur ve adalet sıra dışı bir hâl almıştır. Haksızlık, sömürü, açlık, ölüm, şiddet, istismar sıradan; hukuk, adalet, eşitlik sıra dışı olmuştur. Haksızlık artık bireysellikten çıkmış, bazı ülkelerin yazgısı hâline gelmiş; şiddet kanıksanmış, zulüm egemenlik enstrümanına, körlük ve sağırlık bir iletişim biçimine dönüşmüştür. Suriye’de uzun yıllardır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insanın yardıma muhtaç halde hayatına devam ettiğini ifade eden Mengen; Kışın gelmesiyle kamplarda yaşam daha zor hale gelecek. Yanı başımızda yaşanan bu drama kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu sebeple yakın zamanda Suriye’de kamplarda dağıtılmak üzere kışlık çizme yardımı kampanyasına aktif destek vermiştik. Hemen ardından İHH tarafından yapılan çağrıya kulak verdik ve bir tır patates göndermeyi hedefledik. Üyelerimizin hassasiyeti ile 10 gün gibi kısa bir sürede hedefimizin iki katından daha fazla miktarda destek sağlamış olduk” dedi

11 Ara 2020 - 09:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.