Meclis Üyeleri Gündemi Değerlendirdi

SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş Başkanlığında gerçekleştirilen Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında, meclis üyeleri ekonomi, ülke ve şehir gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
Meclis Üyeleri Gündemi Değerlendirdi
Meclis Üyeleri Gündemi Değerlendirdi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Gündem maddelerinin müzakere edildiği toplantıda yönetim kurulunun aylık faaliyetlerinin değerlendirilmesi, meslek komitelerinin sorunları ve dilek temenniler bölümünde kürsüye gelen meclis üyeleri, görüşlerini dile getirdiler.

“SEKTÖRDE YARA KALDI”

15. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Ercan Başnuh,

“Pandemi döneminde özellikle sağlık sektörünün yaşadığı sorunları sürekli dile getirdik. Maske, dezenfektan gibi koruyucu ürünler bu dönemlerde ticari ürünler olmaktan çıkarak stratejik bir ürün haline gelmektedir. Bu ürünlerin yüksek fiyatlara çıktığında satıcı olarak genellikle bizler suçlanıyoruz. Ürünlerini sattığımız üreticilerden fiyatlar konusunda bir uygulama istediğimiz zaman maliyetlerin izin vermediğini sıklıkla duyduk. Bu ürünlerin fiyat artışı kimilerine yaradıysa da sektörümüzü mağdur etti

“ŞEHRİMİZİN VERİMLİ ARAZİLERİ”

1.Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Turgay Çelik,

“Arazi toplulaştırma konusunu sürekli gündeme getiriyoruz. Şehrimizde bu yönde gelişmeler başladı. Toplulaştırma çalışmalarında 35 köyde görüşmeler yapılmış ancak gerçekleşen konuşmalarda arazilerin paylaştırılacağı söylenerek herhangi bir altyapı çalışması için bilgi vermemişlerdir. Bu toplulaştırma çalışması değildir. Toplulaştırma çalışmaları altyapı projeleri ile birlikte gelir. Arazilerin yanlış projelerde heba edilmesi konusunda da ciddi sorunlarımız var ve girişimlerimizi yaptığımız, alternatifler sunmamıza rağmen devam ediliyor. Başka şehirlerde sulama, çok uğraşmalar sonucu çıkan hasat şehrimizdeki arazilerde sulamaya gerek kalmadan kendinden oluşuyor”

“KARGO MAĞDURİYETİ ÇÖZÜLMELİ”

33. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Tunç Özüuğurlu,

“Covid-19 sürecinde yapılan yoğun internet alışverişleri nedeniyle kargo işlemlerinde ciddi bir yığılma ve sorun yaşanıyor. Tüketici gibi üreticiler de kargo firmaları ile çok sorun yaşıyorlar. Kargo firmaları sözleşme yaptıkları firmalarla sözleşmelerinin gerektirdiklerini yerine getirmiyorlar. Ne yazık ki bir sorumluluk yok ve cezai yaptırım da yok. Bu konuda çalışmalar yapılmalı ve tedarik sorunları düzeltilmelidir.”

“YAPI DENETİMDE HAVUZ SİSTEMİ”

18. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Burcu Başar Akgün,

“Yapı denetim sisteminde aylar önce bir değişiklik oldu. Yeni gelen havuz sistemi ile yapı denetimi yapacak firmalar otomatik olarak belirleniyor. Bu süreçten önce firma seçimi serbestti. Havuz sistemi öncesinde fiyat ve kalitede rekabet olduğu için bu sistem çok daha verimli yürütülüyordu. Bu uygulama ile maalesef hizmet kalitesi de ciddi oranda düştü.”

“ALIŞVERİŞİNİ SAKARYA’DAN YAP”

31. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Behlül Bayrak,

“Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu olarak Pazartesi günü bir etkinlik düzenledik. Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanımız öncülüğünde Caddelerimizdeki ve çarşılarımızdaki tüccar arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Sakaryalı olarak Sakarya’dan alışveriş yapmamız gerektiğini vurguladık. Umuyoruz ki bu uygulamayı gelenek haline getirerek SATSO’nun şehrin ticaret erbaplarının yanında olduğunu her zaman hissettiririz. Ticaret erbabı üyelerimize ve halkımıza içlerini Sakarya’dan yapılacak alışverişlerle dolduracakları bez çantalar dağıttık. Projemize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”

“TARIMI CİDDİYE ALMALIYIZ”

29. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Kenan Taçyıldız,

“Maalesef verimli tarım arazilerimizden yüksek yol çalışmaları geçmekte ve bu nedenle de birçok arazimiz heba olmaktadır. Pandemi sürecinde tarımın önemi ciddi bir şekilde hissedilmiştir. Ancak devam Camili yolundaki yol çalışmaları maalesef şehrimizi ikiye bölmüştür. Yapılacak bu yüksek yapılar hava akışını bozacak ve havası kirli şehrimiz daha da kirli olacak.”

“LİSANSLI DEPOCULUK YAYGINLAŞMALI”

1. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Turgay Çelik,

“Tarımda lisanslı depoculuk uygulaması başladı. 2 yıldır ben de lisanslı depoculuk yapıyorum. Bu uygulamanın daha fazla tarım ürününü kapsaması ve çoğalması lazım. Devletimiz güzel teşvikler ile bu uygulamayı yaymaya çalışıyor. Bu sistemde fiyatların aşırı artmasını engelliyor. Fındık konusunda da lisanslı depoculuğa ihtiyaç var ve ciddi yatırım yapılarak fiyattaki istikrarsızlığın önüne geçilebilir”

“TRAFİK CEZALARI EĞİTİCİ OLMALIDIR”

17. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu,

“Cezalar kuralların işlemesi ile çok ilgilidir ancak ülkemizdeki trafik cezaları bu söylediklerim ile maalesef çelişiyor. Bizler mobil bir şirketiz ve şehir içi ile şehirlerarası sürekli faaliyet gösteriyoruz. Trafik cezaları konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Şahsen cezaların eğitici ve öğretici olması gerektiğini savunuyorum. Ülkemizde trafik cezaları maalesef insanları tuzağa düşürme yöntemiyle uygulanmaktadır.”

03 Ağu 2020 - 21:09 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.