Matur, “Basılı Gazeteciliğin Sona Ereceğini Göreceğiz”

SGC Başkanı Sezai Matur, Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime uzaktan devam eden gazetecilik öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlı Sakarya Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri ‘yeni medya ve gazetecilik’ konulu söyleşide Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı(SGC) Sezai Matur’la video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

YENİ NESİL GAZETECİLİK

Matur, gazeteciliğin hiçbir zaman bitmeyeceğini ancak uygulama alanlarının değişeceğini vurguladığı konuşmasında,

“Eskiden bir gazete kurmak çok maliyetli bir durumdu; artık günümüzde internetin imkânıyla yeni nesil gazeteciliği sürdürmek, bir internet sitesiyle daha az maliyetli ve özgür şekilde gazetecilik yapmak mümkün. Yakın bir zamanda basılı gazeteciliğin sona yaklaştığını göreceğiz. Basılı gazete tirajları ciddi şekilde düştü. Ama çok şükür çok ciddi haber portalları var Sakarya’da” dedi.

ÖZÇELİK’TEN TEŞEKKÜR

SUBÜ Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Zülfikar Özçelik,

“Birinci sınıf öğrencilerimiz okul binasını dahi görmeden büyük bir gayretle uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim almaya çalışıyorlar, sizin ve Sakarya basınının desteğiyle öğrencilerimizi bu zorlu günlerde desteklemeye çalışıyoruz ve nitelikli bir şekilde mesleğe kazandırma hedefindeyiz. Bu söyleşi de çok verimli geçti, katılımlarınız ve kattıklarınız için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

08 Oca 2021 - 14:23 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.