Maske Takmayanlar İşte Şimdi Yandı

Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulunca, denetimlerde maske takmayan vatandaşlara ilk ihlalde 392, ikincide 900 TL para cezası uygulanması ve 3 gün süre ile karantina yurdunda izole edilmesi kararı alındı.

Maske Takmayanlar İşte Şimdi Yandı
Maske Takmayanlar İşte Şimdi Yandı
Haber albümü için resme tıklayın

TEDBİR KARARLARI ALINDI

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başkanlığında toplandı. Korona virüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Korona virüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçiriliyor.

CEZA KARARLARI

Gelinen aşamada izolasyon konusunda vatandaşların yeterince duyarlı olmadığı görüldüğünden, İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca kararlar alındı. 2020/84 sayılı Hıfzısaıhha Kurul kararının 2. maddesinden geçen “Denetimlerde maske takmayan vatandaşlarımıza ilk ihlalde uyarı yapılması ve tekerrürü halinde 3 gün karantinada kalacakları ve en az 3 kitap okuma idari yaptırımının uygulanacağının tebliğ edilmesine,” hükmü; “Denetimlerde maske takmayan vatandaşlarımıza ilk ihlalde kabahatler kanunu 32. Maddesine göre 392 TL. para cezası, ikinci ihlalde Umumi Hıfzıssıhha Kanuna göre 900 TL. para cezası uygulanması ve 3 (üç) gün süre ile karantina yurdunda izole edilmesine"şeklinde değiştirildi.

OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ

Sağlık Kurumlarında veya evinde Covid için numune veren vatandaşlara sağlık personeli tarafından numune sonucu çıkana kadar kendilerini izole edileceklerine dair taahhütname imzalatılacak olup, buna rağmen izolasyona uymayan kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince 900 TL. Para cezası uygulanmasına, diğer yandan; 2020-2021 Eğitim Öğretim Döneminde il içi ve il dışında orta öğrenim ve yüksek öğrenim gören (lise, önlisans, lisans, lisans üstü) öğrencilerin (Tıp Fakültesi 6. Sınıf Öğrencileri hariç olmak üzere) devam eden pandemi sebebiyle Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesislerinde beceri eğitimi/staj/klinik uygulama adı altındaki tüm iş yeri uygulamalarının yaptırılmamasına 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince oy birliği ile karar verildi.

13 Eki 2020 - 18:23 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.