Liseli Öğrenciler, Sakarya’yı Temsil Edecek

Dünyanın en önemli Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak gösterilen TEKNOFEST finallerinde, Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü Robot Kulübü öğrencileri, Sakarya’yı temsil edecek.

Türkiye genelinde yoğun başvuru ve değerlendirme sürecinin yaşandığı TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmalarının finallerine katılma hakkı kazanan Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü Robot Kulübü öğrencileri, 21-26 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanında yerlerini alacak. TEKNOFEST 2021 Eğitim Teknolojileri yarışmasına lise düzeyi akıllı ulaşım kategorisinde ‘Temassız Bekle Geç Yaya Işığı’ projesiyle Sakaryalı öğrenciler, 300 proje arasından ilk 40 proje arasında yerini alarak finale kaldı. Final yarışmalarına takım üyesi olarak Robot Kulübü öğrencisi Ceyhun Kızmaz, danışman öğretmen Fatih Kahya finale katılacak. Yarışma öncesinde ise okul müdürü Ersin Yılmaz, öğrencileri Ceyhun Kızmaz ve danışman öğretmen Fatih Kahya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi'yi ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi. Ziyaret sonrasında ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, Sakarya’yı ve Kaynarca ilçesini TEKNOFEST 2021’de temsil edecek öğrencilere teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.

18 Eyl 2021 - 12:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.