Kurban Bayramı’nda 83 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

Sakarya’da denize kıyısı olan 3 ilçede görev yapan cankurtaran ekipleri 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde 83 boğulma vakasına müdahale ederek olası can kayıplarının önüne geçti.

Video için play'e tıklayın

Karadeniz'de sıklıkla yaşanan ‘rip akıntısı’ sebebiyle özellikle hafta sonları teyakkuz halinde çalışan cankurtaran ekipleri, Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde toplam 44 cankurtaran kulesi ve 82 personelle vatandaşların sahil hattında güvenliğini sağlıyor. Bu doğrultuda sahil kesimlerinde hizmet veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri, dört günlük Kurban Bayramı sürecinde 83 boğulma vakasına müdahale ederek olası can kayıplarının önüne geçti. Sezon başlangıcı olan 1 Haziran tarihinden itibaren 361 boğulma vakasına müdahale ettiklerini belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Cankurtaran Grup Amir Yardımcısı Samet Karaca, 15 Eylül’de biten görev süreçlerini sıfır can kaybıyla tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Rip akıntısı ya da bilinen ismiyle çeken akıntı Türkiye'de her yıl bine yakın kişinin ölümüne neden oluyor. Çeken akıntı, deniz dibindeki kum tepelerinden kırılan dalgaların çukur bölgelere hareket etmesinden oluşur. Deniz suları kıyıdan açığa doğru hızla hareket eder. Dalga yüksekliği arttıkça çeken akıntının gücü de artar.

''ÜSTÜN BİR ÇABA ORTAYA KOYDUK''

Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerinde cankurtaran ekipleriyle beraber 2021 yaz sezonunu 1 Haziran günü açtıklarını ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Cankurtaran Grup Amir Yardımcısı Samet Karaca, “O günden itibaren Kurban Bayramı sonuna kadar toplam 361 boğulma vakasına müdahale ettik. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı’nın talimatıyla Kurban Bayramı’nda dört gün boyunca özel ve yoğun bir uygulama ortaya koyduk. Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerindeki toplam 44 kulede 82 personel ile vatandaşların can güvenliğini sağlamak için üstün bir çaba ortaya koyduk” dedi.

BAYRAMDA 83 BOĞULMA VAKASINA MÜDAHALE EDİLDİ

1 Haziran’da göreve başlayan ekiplerin 15 Eylül’de biten görev sürelerini sıfır can kaybıyla tamamlamayı hedeflediklerini belirten Karaca, “Komşu şehir sahillerinde boğulma vakaları yaşanırken çok şükür bizim sorumluluk sahamızda can kaybı söz konusu değil. Dört günlük Kurban Bayramı süresi boyunca 83 boğulma vakasına müdahale edildi. Yoğun bir süreç geçirdik ve tüm ekibimizle birlikte bayrama özel hazırlanmıştık. Kaynarca, Karasu ve Kocaali’deki sorumluluk bölgemizde bayram süresince de kayıp vermedik. Çünkü yeterli personele sahibiz. Mevcut ekiplerimiz de kendi canlarını tehlikeye atmadan tüm vakalara saniyeler içerisinde müdahale ederek can kaybına engel oldu” diye konuştu.

24 Tem 2021 - 16:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.