Koronavirüs Tedbirlerine Uymayanlara Hapis Cezası

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, vatandaşların ve toplumun sağlığını korumak adına gelen yeni düzenlemelere ilişkin bir detay ortaya çıktı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, vatandaşların ve toplumun sağlığını korumak adına gelen yeni düzenlemelere ilişkin bir detay ortaya çıktı. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Hukuk Koordinatörü Gürbüz Yüksel, koronavirüs kararlarına uymayan kişilerin hapis dahil, türlü cezalar alabileceğini dile getirdi.

2 YILDAN 4 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Türkiye’de bulaşıcı ve salgın hastalıklar konusundaki düzenlemelerin Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer aldığını bildirdi. Gürbüz, bulaşıcı hastalıkların çıkması halinde karantina gibi bir çok tedbirin alınması durumunda tüm vatandaşların bu tedbirlere uyması gerektiğini dile getirerek,

"Bulaşıcı hastalık salgınlarında muayene olmaktan kaçınan, hekimlere veya sağlık çalışanlarına zorluk çıkaran, karantina uygulamasına ve bu konuda alınmış olan her türlü tedbir ve kararlara uymayan kişiler hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununca idari para cezalarının yanında, TCK'nin 195. maddesi gereğince hapis cezası da verilebilir. Halk arasında korku ve panik yaratmak kastıyla sosyal medya üzerinden yapılan gerçek dışı, provokatif paylaşımların da cezai yaptırımları var. Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da mal varlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır."

Dedi.

27 Mar 2020 - 12:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.