Korkunç Altyazıyı Beklemeyin

Sakarya Müteahhitler Birliği hasar durumu belli olmayan binalar ve kentsel dönüşümün hemen gündeme alınması gerektiğini belirtti.

Korkunç Altyazıyı Beklemeyin
Korkunç Altyazıyı Beklemeyin
+8
Haber albümü için resme tıklayın

ŞEHRİMİZ FAY HATTINDA YER ALIYOR

Şehrimizin fay hattında yer aldığını hatırlatan Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak,

Deprem bir doğa olayı. Şehrimiz fay hattında yer alıyor. Ama biz deprem gerçeğine kulaklarımızı tıkayıp bekliyoruz. Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçti. Hasar durumu belli olmayan ve kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğumuz gün gibi ortada. 17 Ağustos’u unutmak için gayret gösterenler Elazığ ve İzmir depremlerine bakıp şehrin durumunu yeniden gözden geçirsinler istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTYAZIYI GÖRMEK Mİ GEREKİYOR?

Hasar durumu belli olmayan çok katlı binaların durumu gün geçtikçe iyileşmiyor diyen Başkan Bayrak,

“Hasar durumu belli olmayan çok katlı binaların durumu gün geçtikçe iyileşmiyor. O binalar sağlamlaşmıyor aksine ömrünü tüketiyor. Sakarya’nın gündemi ne zaman deprem güvenliği olacak? Önceliğimizin deprem olması için televizyonlarda, haber sitelerinde “Sakarya’da korkunç deprem. Can kaybı…” Alt yazısını görmek mi gerekiyor? Acil koduyla toplantılar yapıp şehrin gündemini deprem güvenliği yapalım. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin ve bu meseleyi geçte olsa çözelim” dedi

YANINDA OLMAK YETMEZ

Başkan Bayrak açıklamalarına şu ifadelerle devam etti,

“Sakarya şehri deprem veya doğal afet yaşayan her şehrin yanında olacaktır. Arama kurtarma veya giyecek, barınma gibi her türlü olaya ilk koşan biz olacağız. İzmir’in yanında olmaya devam edelim. Ama İzmir’in yaşadığı acıyı biz yaşamayalım istiyoruz. Depremle yaşamayı, depreme karşı tedbir almayı öğrenmezsek bugün yardıma koştuğumuz şehirler yarın bizim kentte arama kurtarma çalışmasına gelecek. Gelin birlik olalım. İnsanımızın canını, malını koruyalım.”

02 Kas 2020 - 12:59 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.