Kıdem Tazminatı Konuşuldu

Hak İş Sakarya İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, çeşitli sendika başkanlarıyla birlikte AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus TEVER’i makamında ziyaret etti. Kıdem Tazminatı ve çalışma hayatına dair sıkıntılar konuşuldu.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
Kıdem Tazminatı Konuşuldu
Kıdem Tazminatı Konuşuldu
+3
Haber albümü için resme tıklayın

HAKLARDAN GERİYE DÖNÜLMEYECEK

Kıdem Tazminatıyla ilgili görüş bildiren Hak İş Sakarya İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir,

“Kıdem tazminatında tavan uygulaması, bir yıl çalışma şartı, sadece iş kanunu kapsamındaki işçilerin tazminattan yararlanması gibi birçok sınırlama mevcuttur. HAK-İŞ olarak kıdem tazminatı konusunda kazanılmış haklardan geriye gidiş olmayacak şekilde ve her çalışanı kapsayıcı bir düzenleme yapılması gerektiği görüşümüzü her platformda dile getirdik. Çalışma hayatının bu önemli sorununu sosyal taraflarla müzakere etmeye ve mutabakata açık olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz” dedi.

ÇERÇEVE SÖZLEŞME BİTTİ

Genel Başkan Mahmut Arslan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçen görüşmeden bahseden Gökdemir,

“Çalışanların vergi kesintisinin ağır geldiğini ve vergi matrahlarının değiştirilmesi gerekmektedir. Belediye Personel Şirketlerinde çalışan işçiler için 30.06.2020 de Çerçeve sözleşme bitmiştir. Yeni dönem için toplu sözleşme süreci başlamıştır. Yerel yönetimlerde çalışan işçi arkadaşlarımız bu süreçte sabretmişlerdir. Çerçeve sözleşmede verilen ücret zamları 2019 ve 2020 yılları enflasyon oranlarının altında kalmıştı. Yeni dönemde inşallah uluslararası yaptığımız sözleşmelere göre eşit işe eşit ücret olacak şekilde toplu iş sözleşmeleri imzalarız” şeklinde konuştu.

GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Çözüm noktasında ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan Tever,

“Bizlerde çalışma hayatındaki gerek bizim tespit etmiş olduğumuz gerek sizlerin iletmiş olduğu problemleri ilgili makamlara taşıyarak çözümü noktasında gerekeni yapıyoruz. Şu anda tüm dünyada etkili olan Covid-19’dan dolayı Hükümetimizin almış olduğu tedbirler sayesinde hamdolsun istihdamın sürdürülebilir olması çok önemlidir. Sizlerden gelen taleplerin de çözümü noktasında gerekli çalışmayı yapacağımın bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

21 Tem 2020 - 16:31 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.