Keleş, Mumcu’yu ve Okkan’ı Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 1993 yılında suikast sonucu öldürülen Uğur Mumcu’yu ve 2001 yılında şehit edilen Gaffar Okkan’ı anmak için bir mesaj yayımladı.

“O, DÜŞÜNCELERİYLE YAŞIYOR”

Cumhuriyet sevdalısı yurttaşlar var olduğu sürece suikastın ardındaki karanlık ellerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarına vurgu yapan Başkan Keleş,

“Ankara'da 24 Ocak 1993'te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar olan Uğur Mumcu, Onurlu bir yaşam, ilkeli ve dürüst gazetecilik, bu uğurda feda edilmiş bir hayatın adıdır. Hainler onu yok etmeye çalıştılar ama o, düşünceleriyle yaşıyor. Onu her yıl saygı, sevgiyle anıyoruz. Anmaya da devam edeceğiz. Onun bütün düşüncesi yolsuzluklardan arınmış demokratik bir Türkiye'ydi. Aynı amacı aynı çerçevede sürdürüyoruz, mücadelesini yapıyoruz, kavgasını veriyoruz. Bu topraklarda Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyen, Kuvayı Milliye anlayışını benimsemiş, Cumhuriyet sevdalısı yurttaşlarımız var olduğu sürece suikastın ardındaki karanlık eller hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar.

‘OKKAN, HALKIN GÖNLÜNDE TAHT KURMUŞTU’

Vatan ve millet aşkıyla yürüttüğü mesleğinde pek çok başarıya imza atan Gaffar Okkan, görev yaptığı her yerde halkın gönlünde taht kurmuştu. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürüten Gaffar Okkan, birlik ve beraberliğimizi hedef alan hainler tarafından şehit edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a suikast düzenleyen karanlık güçlerin ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik her türlü eylemleri sonuçsuz kalacaktır. Başta Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi özlem ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

23 Oca 2021 - 16:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.