Kaynarca OSB’de Yatırımlar Hızlandı

6 Ay önce Doğu Marmara Mobilya Sanayi ve İş Adamları Derneği-MOBSİAD Başkanlığına seçilen işadamı Güray Çalışkan, Kaynarcahaber Editörü Sedat Balta’ya Kaynarca Mobilya İhtisas OSB’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MOBSİAD üyelerinin Kaynarca Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin sahibi olduğu belirten Güray Çalışkan, “Yatırımcı işadamı arkadaşlarım ellerini taşın altına soktular, temel sorunlarımızı çözme aşamasına geldik. Giriş yolu asfaltlama ihalesi yol altyapıları, su, bölge müdürlüğü hizmet binası, internet telekominikasyon altyapısı işlemleri tamamlanmak üzere. Bütün bunlar 6 ay içinde oldu. Asfalt giriş yolu ve hizmet binasını tamamlayıp 1 Kasım da sayın Bakan’ı da davet edip açılışını yapacağız” dedi.

Kaynarca OSB’de yatırım yapan sanayicilere güven geldiğini ifade eden Başkan Güray Çalışkan, “Kaynarca OSB artık uyuyan bir OSB değil. Kendi işimi gücümü bıraktım. Bu konuya yoğunlaştım. Mobilya sektörü son yıllarda çok gelişti, kurumsallaştı, ihracata yöneldi. OSB’mizin tanıtımı için büyük mobilya sanayicilerini davet ettim. Kendi işyerimde 60 İşadamına kahvaltı verdik, burayı anlattık. 170’e aldığımız parselleri 380’e sattık para derdini çözdük. 9 Buçuk milyon liralık kaynak oluşturduk. İşletme mezunuyum. Altyapı işinden anlamıyorum. İçme suyu işi 15 gün sonra hallediliyor. Telekom ve internet ihalesi yapıldı. Kasım ayına kadar bitmesi hedefleniyor. Yılbaşına kadar pis su işi dışında tüm işlemler bitecek.

SASKİ’Yİ BEKLİYORUZ

SASKİ çıkış veremediği için OSB’deki sanayici mağdur. Tahmini çıkış bilinse bile razıyız. Çıkış yeri gösterildiğinde bir kaç ay içinde OSB’nin tüm işlerini bitirmiş olacağım. Hiç boş parsel yok. Bir kaç kişi dışında, herkes yatırımını yapıp taşınacak. Yapmayı planlamayan bir kişinin parselini ise geriye alacağız. 2 Yıl içinde burada 25 fabrika bitecek ve OSB olarak yönetimi kendi üzerimize alacağız. Bir amacım da İstanbul Kültür Üniversitesi ile güzel bir giriş takı oluşturmak” diye konuştu

24 Eyl 2021 - 17:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.