Kariyer Sürecine SUBÜ-İŞKUR Ortaklığı Katkısı

SUBÜ Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri üniversite ve İŞKUR iş birliğinde öğrencilerin kariyer süreçlerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen ‘İş Kulübü Online Eğitimi’nden faydalandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve İŞKUR iş birliğinde öğrencilerin iş arama sürecine destek vermek amacıyla yürütülen ‘İş Kulübü Online Eğitimi’, Sakarya Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zülfikar Özçelik başkanlığında gerçekleştirilen programda İŞKUR Sakarya personeli Erdal Kızılkaya öğrencilere hangi yollarla iş aranabileceği, özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, iş görüşmelerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi bilgiler paylaştı. Ayrıca İŞKUR’un öğrenci destekleri ve SUBÜ Rektörlük binasında oluşturulan İŞKUR Kariyer Merkezi’nin çalışmaları anlatıldı.

“SİNERJİNİN YANSIMALARINI GÖRÜYORUZ”

Üniversite - iş dünyası iş birliği ile sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte öğrenciler yetiştirildiğini belirten SUBÜ Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Zülfikar Özçelik,

“Uzaktan eğitim sürecinde de hem teorik hem de pratik eğitim verme gayreti içerisindeyiz. Mevcut koşulları en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Artık dönem sonuna geldik. Birçok öğrencimiz mezun olacak. Birçoğu için yaz stajı ve sonrasında dönem stajı uygulaması başlayacak. Öğrencilerimizin iş hayatına hazırlanması ve nitelikli bir şekilde mezun olmaları için önemli destekler var. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütü, özel sektör ve Sakarya basını seferber olmuş durumda. Sakarya’daki bu sinerjinin yansımalarını büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Sakarya dışından da üniversitemiz öğrencilerine olan ilgilinin taleplerin artmasından memnunuz. Pandemi koşullarının ardından çok daha iyi seviyeler hedefliyoruz. İŞKUR’a ve Sayın Erdal Kızılkaya’ya verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

31 May 2021 - 18:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.