Karasulu Vatandaşlar Vali Kaldırım'a Seslendi ''Burayı Katledecekler''

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yer alan doğal alana yapılması planlanan “Taş Ocağı” vatandaştan tepki topladı. Karasu Hürriyet Mahallesi sakinleri, başta Mahalle Muhtarı Abdurrahman Denizhan olmak üzere, alana gelerek Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a seslendi.

200 HANEYİ ETKİLEYECEK

Özel bir şirket tarafından onaylanarak Taş Ocağına döndürülmek istenen doğal alan, 200 haneyi etkileyecek. Hürriyet Mahallesi sakinleri bu ocağın yapımına şiddetle karşı çıkarak, doğal alanın katledilmemesi gerektiği görüşünü savundu. Mahalle Muhtarı Abdurrahman Denizhan, yeşil ormanın “taş ocağına” dönmemesi gerektiğini ifade ederek, “Buraya nasıl kıyacaklar?” dedi.

BURAYI KATLEDECEKLER

Muhtar Denizhan, alanın korunması ve taş ocağının inşa edilmemesi için Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Milletvekillerine şu sözlerle seslendi:

“1950 yılından itibaren kurulu olan mesire alanımıza Taş Ocağı yapılacak. Burası adeta bir kuş cenneti. Burayı nasıl katledecekler? Buraya nasıl kıyacaklar? Nasıl müsaade ettiler? Ben Sakarya Valisini buraya davet ediyorum. Kendileri buraya gelip tamam derlerse, devletimize bir şey diyemeyiz. Ancak bu gördüğünüz kuş cennetini eğer bozup da taş ocağı yapacaklarsa, kurulu düzen ne olacak? Ben muhtar olarak köylümün yanındayım. Ben bizi yöneten herkesten yardım istiyorum. Sayın Valimizi bu alana davet ediyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı buraya çağırıyorum.”

01 Tem 2020 - 17:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.