Karasu Belediyesi Mahkeme Kararını Tanımadı

Karasu İlçesinde uygunsuz yapılan bina için 7 yıl önce Karasu Belediyesine dava açan vatandaş hukuk mücadelesini kazandı. Mahkemenin verdiği kararı uygulamayan belediye 3 ay önce vatandaşın verdiği dilekçeyi de görmedi.

Karasu ilçesinde evi bulunan İlhami Demirci, yaklaşık 7 yıl önce evinin yanında bulunan binanın yanına ek olarak imara ve ruhsata uygunsuz olarak yapılan bina gerekçesi ile Karasu Belediyesine defalarca şikayette bulundu. Konu hakkında herhangi bir çalışma yapmayan belediye yetkililerini mahkemeye veren İlhami Demirci, 7 yıllık hukuk mücadelesini kazandı. Davayı kazanmasına rağmen verilen karar doğrultusunda işlem başlatmayan Karasu Belediyesi tarafından mağdur duruma düşürüldüğünü belirten Demirci, kesinleşen kararın uygulanması için Belediyeye dilekçe verdiğini, aradan 3 ay geçmesine rağmen işlem yapılmadığı gibi verilen dilekçeye de geri dönüşün olmadığını dile getirdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İlhami Demirci, evinin balkonuna çıktığında kaba bir beton ile karşı karşıya kaldığını, sosyal yaşantısının kısıtlandığını ve evinin adeta bir hapishaneye dönüştüğünü vurguladı. Mahkeme kararına rağmen mağduriyetinin giderilmediğini söyleyen Demirci, Karasu Belediyesi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına, ‘Görevi Kötüye Kullanma’ ve diğer hükümlerden suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

DAVA SONUCU İŞLENMİYOR

Mağduriyetinin giderilmediğini belirten İlhami Demirci,

“2014 yılında davalı olduğum kişi, evi yaparken böyle bir işe girmemesini ve usulsüz bir yapıya başladığını kendilerine söylenmesine rağmen 7 yıl süresi içerisinde evi tamamlayıp sattı. Hukuk savaşında kazanmış olduğum bu davanın sonucu işleme konulmuyor, Karasu Belediyesi’ne gidip müracaatta bulunduğumuz halde karşı tarafın onun evinde de sıkıntı var demesine binaen işleme koymuyor dava sonucunu” dedi.

“HUKUK KARŞITI BELEDİYEMİZ VAR”

Evinin yanına yapılan bina sonrasında sosyal yaşantısının kısıtlandığını dile getiren Demirci,

“Şu an Sakarya 1. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu ve bilirkişinin yapmış olduğu denetim raporunun sonucuna göre davayı kesin ve esasen kazanmış durumdayım. Tamamen mağdur durumdayım ve mağduriyetim giderilmiyor. Hukukta kazanmış olduğum bir davayı, hukuken uygulamayan bir Karasu Belediye Başkanlığı var burada. Kazanmış olduğum davanın işleme konularak, mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Evimin bulunduğu mekanda balkon tarafında yapılan ek bina sebebi ile sosyal yaşantıma kısıtlama geldi. Balkona çıktığım zaman bir doğal çevre görmem gerekirken, kaba bir beton karşıma çıkıyor. Bu şekilde mağduriyetim had safhada, şuanda kendi evimi bana 15 bin TL karşılığı satsalar bile almam. Ben bu durumu da ilgili belediyeye izah ettiğim halde, hiç kimse bu olaya duyarlı bir şekilde yaklaşmadı” şeklinde konuştu.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN BELEDİYE’YE DAVA!

Belediyesinin sessiz kalması ve geri dönüş yapmaması sonrasında görevi kötüye kullanma yönünden suç duyurusunda bulunduğunu belirten Demirci,

“2020 yılı Eylül ayının 15’inde Karasu Belediye Başkanlığına, kesinleşen kararın uygulanması için avukatım aracılığı ile dilekçe verdik, dilekçemizi verdiğimiz tarihten 3 ay geçmesine rağmen ne işlem yapıldı ne de dilekçeye cevap alabildik. Sonrasında bir dilekçe daha yazdık vermiş olduğumuz dilekçeye neden cevap verilmedi diye bir yazı yazdık, ondan da henüz bir geri dönüş olmadı. En son çare olarak artık hukuki süreci yerine getirmeyen Karasu Belediyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığına, “Görevi Kötüye Kullanma (TCK. M.257)” ve diğer hükümlerden suç duyurusunda bulunduk. Bir an önce benim kazanmış olduğum davanın, kesinleşmiş kararın uygulanarak mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Karasu’da 888 ada 10 parselde yapılan bina imara aykırı olarak yapılmıştır, imara aykırı olarak yapılıp bitirilen binanın, aykırılığının giderilmesi yönünde mahkeme kararının vermiş olduğu iptal davasının işleme konulmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

11 Ara 2020 - 12:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.