Kafeler Kapanış Saatinden Memnun Değil

Kafe işletmecileri kapanış saatlerinden rahatsız olduklarını dile getirerek bu konuda bir çözüm beklediklerini dile getirdi.

Koronavirüs yayılma hızının kontrol altına alınmasıyla birlikte başlayan normalleşme sürecine göre bir süredir kapalı durumda olan kafe ve restoranlar yeniden hizmete açıldı. Ancak normalleşme sürecinin getirdiği bazı düzenlemeler kafe işletmecilerini memnun etmiyor.

KAFELER MEMNUN DEĞİL

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre kafe ve restoranlar sosyal mesafe kurallarına özel önlem gösterecek. Sosyal mesafenin yanı sıra kafe ve restoranların faaliyet gösterdikleri saatlere de sınırlama getirildi. Buna göre daha önce 02.00 saatlerine kadar açık durabilen kafe sahipleri, 22.00’da işletmesini kapatmak zorunda kaldı. Ancak söz konusu saat sınırlaması kafe işletmecilerini pek memnun etmedi.

EN ERKEN 24.00 OLMALI

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren kafe işletmecileri, “Biz hastalığa karşı tüm hijyen kurallarını ve sosyal mesafeli düzenimizi oturttuk. Ancak kafelerin açılması demek vatandaşların iş yerinde olduğu saatlerde açılmasına izin vermek demek değildir. Biz müşterilerimize hizmet etmek istiyoruz. Bunun için iş yerimizi kapatma saatimizin en erken 24.00 olarak belirlenerek güncellenmesini talep ediyoruz” dedi.

22’DEN ÖNCE KAFEDE KİM NE YAPSIN?

MedyaRota’ya özel açıklama yapan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, “Devletimiz salgın hastalığa karşı tabi ki kanun koyacaktır. Biz esnaf odaları olarak bu kanuna uymak durumundayız. Ancak uygulamada bazı sorunlar oluşabiliyor. Örneğin kafe ve restoranlara maske zorunluluğu geldi. Ancak bu işletmelere vatandaş yemek yemek için giriyor. Maskeyi çıkarmadan nasıl yemek yenebilir? Veya saat sınırlaması getirildi. 22’den önce kafede kim ne yapsın? Kimse gitmeyecekse neden açıldı? Tüm bunları düşündüğümüzde kuralların esnetilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

04 Haz 2020 - 20:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.