Kadın Girişimciler Meclis Toplantısında Bir Araya Geldi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, 2021 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un da katıldığı TOBB Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Meclis Toplantısının, Divan Kurulu’nu SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim ve SATSO Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil oluşturdu.

“YÜZ YÜZE TOPLANMANIN HEYACANINI YAŞIYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksel Avşar,

“Kademeli normalleşme ile yeniden yüz yüze toplanmanın heyecanını yaşıyoruz. Covid 1,5 yıldan beri hepimizin hayatını derinden etkiledi. Bu süreçte Sakarya ticaret ve sanayi odası olarak üyelerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmeye devam ettik. Bu zorlu süreçte kadınlarımızın devam eden çalışmaları kadın isterse neleri yapabileceğini bizlere bizzat göstermiştir. Kadın istihdamının arttırılmasına yönelik kadın kooperatiflerinin kurulması, büyütülmesi konusunda kadın girişimciler kurulunun yaptığı çalışmalar buna çok güzel örnektir. Biz de SATSO Yönetim Kurulu olarak kadınlarımızın toplum yararına bu tür çalışmalarına sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“KADINLARIMIZA GİRİŞİMCİ OLMA RUHUNU BENİMSETMELİYİZ”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ girişimci kadın adaylarını daha çok teşvik edecek çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak rol modellere ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Altuğ konuşmasında “Kadınlarımıza girişimci olma ruhunu benimsetmeliyiz. Bu yeni düzende artık “ben yapamam” algısına yer yok. Herkes mutlaka bir şeyi çok iyi yapıyordur ve o çok iyi yaptığı işlerde kadınlarımıza destek olmak öncülük etmek zorunluluğumuzdur. Toplantılarda sürekliliği ve katılımı sağlamak da bu anlamda önemlidir. Ayrıca kurulumuz kooperatifçilik çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı tebrik ederim.”

“KADIN İŞ BİRLİĞİ ÜRETİMİN GELECEĞİ”

Konuşmaya devam eden Zehra Dirim,

“Bizler TOBB Sakarya KGK olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana kadın istihdamının arttırılması, kadın emeğinin ön plana çıkarılması ve ekonomiye kadın üretiminin katkısını sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz. Hedeflerimizin temelinde kadınlarımızın bitmeyen azmi ve üretim güçleri var. Organizasyon yeteneği yüksek, birden fazla işi aynı anda koordine edebilen, analiz kabiliyeti gelişmiş ve pratik olmaları nedeniyle kadınlar aslında bakarsanız yapıları itibariyle girişimci olmaya hazırlar. Ekonomik gelişim ve üretimin geleceği için kadınların iş gücüne ve ekonomiye katılımları gerekiyor. Kadın girişimciliğinin gelişmesi yönünde yapacağımız her bir çalışma gelecek için büyük önem arz ediyor. Diğer taraftan geçtiğimiz yıl TEPAV tarafından açıklanan Toplumsal cinsiyet eşitliği karnesine de göz atacak olursak şehir olarak kırk ikinci sırada yer alıyoruz. Bu doğrultuda Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu olarak en düşük endeks olan üretim faaliyetlerine katılım endeksini baz alarak kurul olarak çalışmalara başladık. Hedeflerimizin temelinde kadınlarımızın bitmeyen azmi ve üretim güçleri var. “Kadın İş Birliği Üretimin Geleceği’’ projemiz de azimli kadınlarımızdan ilham aldı. Bu nedenle kooperatifçilik konusu birlik ve beraberlik anlayışını temel alması nedeniyle oldukça önemli bir husus. Takdir edersiniz ki kadınların bir araya gelerek başarıya ulaştıramayacağı hiçbir konu yoktur. Kadın işletme ve üretim kooperatiflerimizin artması ve gelişmesi için iş birliği içinde olduğumuz çalışmalar artarak devam ediyor. İlimizde kadınların istihdama katılımların sağlanması için İŞKUR iş birliği ile ‘’İş’te Kadın’’ projemiz, kooperatif mekanizmaları ile girişimcilik ve üretim kabiliyetlerinin artması için ‘’Kadın İş birliği Üretimin Geleceği’’ projelerimiz devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ETMEK ÇOK ÖNEMLİ”

SATSO Meclis Üyesi Burcu Başar Akgün ise SATSO çatısı altındaki kadın sayısını artırmak ve iş dünyasında temsiliyetinin artırılması için gayret edilmesi gerektiğini vurgulayarak Kadın Girişimciler Kurulu ile işbirliği ve destek çalışmalarına hazır olduğunu ifade etti. Burcu Başar Akgün konuşmasında “Girişimciliği teşvik etmek çok önemli. Ama başta kadının toplumdaki yerini, etrafımızdaki herkese anlatalım. Kooperatifler ile ilgili güzel çalışmalarımızdan dolayı tebrik ediyorum her zaman destekliyorum ve yanınızdayım.”

“KADIN GİRİŞİMCİLER DAHA SIK BİR ARAYA GELMELİ”

Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Zeynep Alkan,

“Sakarya’da ben de bir kadın girişimciyim ve sıfırdan başladım. Sakarya’da yaşayan herkes bu işlerin kolay olmadığını çok iyi biliyor. Hepimizin aklında kalbinde bir proje var ancak biraz ağır ilerleyen bir prosedür var yani çok çalışmak gerekiyor. Bu iş insanlarının hepsi için geçerli. Zor ve güzel bir şehirde yaşıyoruz. Bunun da bize getirdiği ayrı bir güç var. Hepimiz çok mücadeleciyiz ve işlerimizi gerçekten gönül vererek yapıyoruz. Kadın girişimciler daha fazla toplanmalı daha sık bir araya getirilmeliyiz. Her bireyin her kadının bir projesi vardır bunlar işlenebilir, katkı verilebilir. Rol modeller bulunabilir. İş hayatında bu bir sinerjidir. İnşallah bizim kadın girişimcilerimiz Türkiye’de TOBB’da ses getirecek güzel işler yapar” dedi.

16 Haz 2021 - 12:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.