İki Doğa Harikası Bir Arada: Doğançay Şelalesi ve Prens Havuzları

Sakarya’yı Geziyorum köşemizde suyuyla, havasıyla ve havuzlarıyla aklınızdan uzun süre silinmeyecek olan Doğançay Şelalesi ve Prens Havuzlarını anlatıyoruz.

İki Doğa Harikası Bir Arada: Doğançay Şelalesi ve Prens Havuzları
İki Doğa Harikası Bir Arada: Doğançay Şelalesi ve Prens Havuzları
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Ayva ve üzümleri ile nam salmış Sakarya’nın Geyve İlçesi, başka doğal güzelliklere de sahip. Bunlardan bir tanesi de Doğançay Şelalesi. Yeşillikler içinde cennetten bir köşe gibi duran bu şelale, şehrin kaosundan kaçmak isteyen doğa tatilcileri için mükemmel bir durak.

13 Mayıs 2013’te Tabiat Parkı olarak ilan edilmiş bu şelale, son zamanlarda oldukça ilgi görmektedir. Öyle ki televizyon yapımcılarının bile ilgisini çekmiş, yaz kış ziyaretçisi eksik olmamıştır. Deniz seviyesinden yaklaşık 600 metre yukarıda bulunan bu şelale doğa tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biridir.

Şelalenin aktığı yerde bir gölet vardır. Suyu oldukça serin olan bu göl yaz sıcaklarında yüzmek isteyenler için ferahlatıcı bir deneyim sunmaktadır. Şelaleye ulaşmak için belli bir noktaya kadar arabanızla gidebilirsiniz fakat sonrasında yürümeniz gerekecektir. İster dere yatağından yürüyebilir, isterseniz patika yolu tercih edebilirsiniz. Patika yol doğa yürüyüşü açısından beklentilerinizi karşılayacak türden çünkü sert inişler, çıkışlar, dar yollar ile heyecanlı bir yürüyüş yaşamınızı sağlayacak. Yalnız yaşlılar ve çocuklar için sakıncalı olabilir çünkü patika yoldaki yürüyüşler gençler için bile çoğu zaman zorlayıcı olabiliyor. Patika yolda yürümeyi düşünüyorsanız altı kaymaz ayakkabılar ya da kara lastik diye tabir edilen köy ayakkabısı ile gitmenizi öneririz. Fakat bu zorlu doğa parkurunu aştıktan sonra uzun süre unutamayacağınız bir doğa harikası sizi bekliyor olacak.

Şelale gezisinin yorgunluğunu atmak için civarda bulunan çay bahçesinde çayınızı içebilir, organik ürünler satın alabilirsiniz. Ama bu kadarla sınırlı değil Doğançay Şelalesi. Biraz dinlendikten sonra ikinci durak olarak Prens Havuzlarına gitmelisiniz. Hemen şelalenin yakınlarında bulunan Prens Havuzları, suyuyla ve doğasıyla sizi büyüleyecek. Bu havuzlara gitmek için orman içinden gitmelisiniz. Patika yol bulunmuyor ve yönleri karıştırıp ormanda kaybolmak muhtemel. Bu neden rehbersiz ya da tamamen öğrenmeden ormana girmeyin deriz. Orman içinde yapacağınız yürüyüşün ardından Prens Havuzlarına ulaşabilirsiniz. İsterseniz burada suya girebilir, isterseniz muhteşem doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Ayrıca burada da çok da küçük sayılamayacak bir şelale mevcut. Kendinizi doğanın içine bırakabileceğiniz bu yer unutulmaz tatil mekanlarınızdan biri olacak.

KONAKLAMA

Kamp için idealdir. Doğanın içinde çadırınızı kurabilirsiniz. Fakat ıssız bir yerde kaldığı için temel ihtiyaçlarınızı merkezden almanızı öneririz.

ULAŞIM

Adapazarı-Bilecik yolunu kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Bilecik yolu takip edilerek Doğançay kavşağından şelale yönüne doğru dönülür. Doğançay Köyü’ne ulaştığınızda buradan şelaleye doğru tırmanmanız gerekecektir. Şelale, Doğançay Köyü’ne yaklaşık 10m kilometre uzaklıktadır.

Toplu taşıma kullanacaksanız şehir içi dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır.

Yolun son 2 kilometresi toprak yoldur. Buraya kadar asfalt vardır.

05 Ağu 2021 - 13:08 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.