Huzurun Adresi: Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Sakarya’yı Geziyorum köşemizde bugün Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkından bahsediyoruz. Sakarya’nın her karışı yeşillik ve temiz hava ile dolu ama burası hem aktiviteleri, hem ahşap bungalov evleri hem de eşsiz göl manzarası ile bir harika…

Arifiye ile Sapanca ilçeleri arasında yer alan bu orman, 1030 dekarlık bir alanı kaplamaktadır. 11 Temmuz 2011'de Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Sapanca Gölü manzarası, temiz havası ve bol oksijeni ile buraya gelen vatandaşların dinlenme ihtiyacını karşılar.

Özel bir sektör tarafından işletilen tabiat parkı, hem dinlenebileceğiniz hem de aktivitelerle anınızı güzelleştirebileceğiniz bir yerdir. İster günübirlik gelin isterseniz de hafta sonunuzu kocaman ağaçların arasında geçirin. Ormanın içinde bulunan, ahşap bungalov evler, sizi başka bir dünyada gibi hissettirecek.

Ormanın içinde eğlence, yürüyüş, piknik alanları mevcuttur. İster piknik yapabilir, isterseniz de Sapanca Gölü manzarası karşısında yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Sakarya İl Orman Tabiat Parkında cafe, market hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Bisiklet, atv turu, binicilik gibi faaliyetler de tatilinize neşe katacaktır.

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için mükemmel bir seçenek olacaktır. Ayrıca Sapanca’ya yakınlığı sebebi ile isterseniz Sapanca turu da atabilirsiniz.

Çocuklarınız ağaçların üstüne kurulmuş, güvenlikli macera parkında vakit geçirirken siz de ağaçların arasına kurulmuş kamelyalarda pikniğinizi yapabilirsiniz. Tamamıyla huzurlu bir ortam sunan bu park, tekrar tekrar gelmek isteyeceğiniz adreslerinizden biri olacaktır.

Çevre düzenlemesi ile de oldukça göze hitap eden bir park burası. Bu nedenle doğa fotoğraflarınız için adım başı ideal kareler yakalama şansınız yüksek. Doğayı seven vatandaşlarımızın kesinlikle gidip görmesi ve hatta kalması gereken bir yer.

KONAKLAMA:

Tabiat parkı içerisinde bulunan bungalov evlerde kalabilirsiniz. Ahşap yapısı ve ağaçların içinde uzanması sebebiyle oldukça otantik bir ortama sahip bu evler tatilinize tat katacak.

Eğer çadır veya karavanda konaklamak istiyorsanız da bunu da yapmak mümkün.

ULAŞIM:

Adapazarı’na 12 kilomtre, Sapanca ilçesine 4 kilometre uzaklıkta bulunan bu parka ulaşım kolaydır. Adapazarı İzmit Yolu/D100 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

12 Ağu 2021 - 16:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.