Hal Yönetiminden Skandal Uygulama... Yasağa Rağmen Dükkanlarını Açtılar

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi sonrasında Sakarya Sebze ve Meyve Hali’nde skandal bir olay yaşandı.

Hal Yönetiminden Skandal Uygulama... Yasağa Rağmen Dükkanlarını Açtılar
Hal Yönetiminden Skandal Uygulama... Yasağa Rağmen Dükkanlarını Açtılar
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi sonrasında Sakarya Sebze ve Meyve Hali’nde skandal bir olay yaşandı. İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen ve 31 ili kapsayan sokağa çıkma yasağı dün gece itibariyle resmen başladı. Yasağa göre iki gün boyunca fırın, eczane ve nöbetçi olan petrollerin dışında hiçbir işletme açık olmayacak. Buna rağmen Sakarya Sebze ve Meyve Hali’nde yaşananlar hem yasağın delinmesini hem de haksız rekabeti gözler önüne serdi.

DÜZCE’DEN MÜŞTERİ ÇAĞIRDILAR

Whatsapp Haber Hattımıza gelen görüntü ve bilgilere göre hal yönetimine yakın olan iki işletme dün akşam yasağa rağmen işyerlerini açtı. Düzce’deki müşterilerine dükkanlarının açık olduğunu bildiren işletmeler saatler 02.00’ı göstermesine rağmen satışa devam etti. Hal esnafına ise dükkanların açık olmayacağı bildirilmişti.

KENDİ TALİMATLARINI KENDİLERİ ÇİĞNEDİ

Yasağın gelmesiyle birlikte hal esnafı ile temasa geçen Sakarya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İdris Toska, iş yerlerinin açılmaması gerektiği konusunda herkesi uyardı. İddialara göre hal yönetimi de dükkanların kesinlikle açılmayacağı yönünde talimat verdi. Ancak yönetime yakın olan iki işletme bu yasağı delerek müşterilerini Sakarya Sebze ve Meyve Hali’ne davet etti. Ve gece yarısına kadar satış yapıldı.

YARGIYA TAŞINACAK

Sokağa çıkma yasağına rağmen işyerlerini açan esnaftan bazıları bu görüntüleri sosyal medyada paylaşınca olay fark edildi. Paylaşımlar kısa sürede silinse de görüntüler esnaf arasında hızla yayıldı. Yasağı delmenin dışında haksız rekabete yol açan bu uygulama karşısında tepkili olan hal esnafı konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Whatsapp ihbar hattımıza Sakarya Sebze ve Meyve Hali esnaflarından bir de açıklama geldi. Yapılan açıklama şu şekilde;

NASIL OLSA HAL BİZİM KONTROLÜMÜZDE!

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı COVID-19 ile mücadele kapsamında bir genelge yayınlayarak 10.04.2020.ile 12.04.2020.tarihleri arasında saat 24’ten başlayıp saat 24’te bitecek şekilde halkın sağlığı nedeni ile sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu bağlamda haller kapalı tutulmuş olup satış yasaklanmıştır. Sakarya Hali olarak da yasağın başladığı saatlerde bizlerde haberdar olup işyerlerimizi dernek başkanımız İdris Toska’nın uyarısı ile açmadık. Ancak Hal A.Ş. yönetiminde bulunan iki dükkan yasağa rağmen satış yapmaya devam etmiştir. Yöneticisi oldukları halin ilan kısmından halin kapalı olduğunu içişleri bakanlığının genelgesini okutmuşlar ve de hal esnafına anons ile tebliğ etmişlerdir. Buna rağmen bu iki dükkan ‘hal bizim kontrolümüz altında, kim ne diyebilir ki?’ mantığı ile çevre illerden gelen müşterilere dükkanlarını açıp bizatihi kendileri ilgilenerek ürünlerini

pazarlamıştır.

HAL YÖNETİMİ BELEDİYEYE GEÇSİN

Bu uygunsuz, haksız rekabeti yasaya uymamayı en ağır şekilde bakanlığımızın görüp cezalandırmasını istiyoruz. Ayrıca bakanlığa daha önce birçok dilekçe yazdık; rüsum, açma kapama, hal kiraları, COVID-19 ile mücadele gibi özel yönetimin burada şahsi çıkarlarını on plana koyarak yönetim yaptığını ve de son olayda görüldüğü üzere yasaklar sadece hal esnafına var; Hal A.Ş.’de yönetimde olana yasak yok. Bu mantık oluşmaması adına özel yönetimin Hal A.Ş’den alınıp belediyeye devredilmesi gerekmektedir. Ayrıca bakanlığın sokağa çıkma yasağına uyup işyerlerine gitmeyen biz 74 esnafın hakkını korumak adına bu dükkanları açıp mal satan şirketlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.

11 Nis 2020 - 15:19 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.

38

Halk adamı - Halleri özelleştirmenin sonuçları bunlar. Rant kavgası ve adam kayırma işte. Özellestirmelere hayır! Pazarcılar da bu duruma dikkat etmeli ve dahil olmalı yoksa sektörü bitirecekler ve marketlere peşkeş çekecekler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
37

Fatih - Bende hal esnafıyım Yazıklar olsun bunlar kural yassak devlet falan tanımıyorlar ve hal esnsfına yardımcı olacaklarına sıkıntılı malı olan yani günü birlik satılan mallara çözüm arayacağına dahaçok problem çıkarıyorlar benim günü birlik satılan çilek ve dut mallarım olup ve devletin kollu görevlilerinden izin aldım almamarağmen beni hal içerisine sokamıcaklarını söyleyip kapıyı açmadılar benim hale izin alarak geldiğimi defaatle söyledim fakat benim kızıp bağırmamla güvenlik kapıyı açtı devlet yetkililerinin ve içişleri Sy: süleyman soylu"nun DİKKATİNE

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
36

Abdülhadi ÖZKUL - Aynı meslek grubundan rekabetçi firmaların diğer hal esnafı üstünde idarecilik yapmasının ne derece uygun olduğunun bariz bir göstergesi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
35

Sakaryalı54 - Öncelikle sokağa çıkma yasağını hiçe sayıpta kendi meslektaşlarınıda saymayarak gizliden satış yapan dükkan sahiplerinin örnek teşgil edecek şekilde cezalandırılmalarını istiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
34

MAĞDURLAR - Bende hal esnafının eşi olarak diyorum ki önce bunların yaptıklarına göz yumanlar cezasını bulmalı ve kime güvenip böyle rahat iş bitiriyorlarsa önce onlar sorgulanmalı bizlerinde halin içinde mallarımız vardı devletten gelen karara saygı duyup evimizde kalmayı üzerimize borç bildik peki bunları yapanlara belediyeler ve devlet büyüklerimiz yine gözmü yumacak ama biz alıştık artık belediye karışmadığı için bunlarda köpeksiz köy bulmuşlar değneksiz geziyorlar bunlar bu gücü bir yerden almıyorlar ki bu kural ve kanun tanımazlıga yelteniyorlar bilinmelidir ki Allah’ın adaleti şaşmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
33

Pazarcı - Bir pazarcı olarak biz pazarlara çıkmıyoruz yasak diye siz yasaklara rağmen dükkan açıp mal satıyorsunuz. Ama suç kabzımallarda bütün kabzımallar bir olup 2 tane kendini beğenmiş kabzımala kök söktüremediler. Ama sorun yok Allah görüyor kim kimin hakkını yediğini boğazınıza dizilicek okadar insanın hakkını yemeniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
32

SERKAN - Karar herkes için geçerli umarım Büyükşehir Belediyesi gerekli cezai işlemi uygulayacaktır oradaki tüm esnaf arkadaşlarımız karara uymuş yönetici durumundaki şahıslar Devletin kararına karşı gelmişlerdir ama bu hal in yapılmasından işletilmesine kadar bir çok usulsüzlük vardır T.C. Mahkemeleri inşAllah kısa zamanda bu usulsüzlüklere dur diyecektir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
31

Sakarya esnafi - Oncelikle haberde kanitlari ile sunulan kanun ihlalinin anayasada belirtildigi gibi devletimiz tarafindan cezalandirilmasini talep ediyorum. Valiligin en kisa zamanda 15 gune kadar tutulan hal kamera kayitlarini inceleyip hakki yenen esnafimizin yaninda durarak suclulara gerekli cezayi vermesi gerekiyor. Bugune kadar halin tekellesmesine goz yummus olan siyaset mekanizmalarinin bir an once aklini basina alip bu yanlistan donmesi sart. Aksi taktirde bu hak yemeye ortak olan her bir siyasi organizma, devlet kurulusu ve kamu yoneticisi bunun cevabini en kisa zamanda hem halktan hem de Allahu tealadan alacaktir. Kul hakki kimsenin yanina kalmayacagi gibi bugune kadar devletinin yaninda olmus insanimiz tarafindan da sineye cekilmeyecektir. Bugun hakkin ve haklinin yaninda duran yarin el ustunde tutulacagi gibi, hak yiyenin de ayni olcude ayaklar altina alinacagi unutulmamalidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
30

hal esnafı, - devlet ne karar verdiyse o yapılmalıdır. kimisi yönetimden dahi olsa kafasına göre dükkan açamaz. biz açmadık kanuna uyduk. sağlık her şeyden önce gelir. ama bazıları insan hayatını tehlikeye sokarak devletin kanuna uymadılar. haksız kazanç peşine düştüler. gereği yapılsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
29

Sakarya54 - 31 İlin içinde bulunan sakarya ilimizdeki sebze halindeki rezaletin sorumluları nasıl bir izah edecekler çalışanlarımızmı sattı mallarıda paralarınıdamı aldılar diye derlersede çok gülerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
28

Diğdem - Hal esnafından birinin çocuğuyum bu mesleği yapmak adına ailesi başta olmak üzere birçok konuda nasıl fedakârlık yaptıklarını kimse bilmiyor ancak herkesin bilmesi ve anlaması gerektiğine inanıyorum.Birilerinin bu fedakârlığı bu emeği hiçe sayıp yalnızca kendilerini düşünerek Devletin yasaklarını kurallarını çiğnemeleri cezasız kalmamalı.Halin idaresi bizde diyerek sergiledikleri bu davranış şimdiye kadar yaptıkları haksızlıkların kuralsızlıkların en büyük kanıtıdır.Gıda sektörünün en büyük yapı taşından olan hal işletmeciliği bu zihniyetteki insanların eline bırakılmamalı milletimizin menfaatlerini devletimizden daha iyi kimse düşünemez.En kısa zamanda Devletimizin bu olaya el koyması gerektiğine inanıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
27

Kadir Deniz - İlahi adalet er geç tecelli edecektir bu vatan sahipsiz değil,bu şehir sahipsiz değil,helal süt emmiş bir yöneticimiz çıkıp er geç bu adaletsizliği sonlandıracak tır.Öncelikke Büyükşehir belediye başkanını göreve davet ediyorum.Sorunlarımıza başından sonuna kadar kendileri vakıftır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
26

Hâl esnafı - Müsebbibleri bulunmalı ve ne gerekiyorsa yapılmalı. Bu hem haksız rekabet hem de açık suçtur. Biz dükkanımıza gidemezken nasıl oluyor da disardan gelenler kamyonlarını tonlarca malla yüklemiş gidiyor? Bu kriz ortamında bu ne cesaret ve rahatlık?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
25

Sakarya esnafı - Müsebbibleri derhal bulunup cezalandırılmalı. Bu rahatlık ve kanun tanimazlik? Diğer esnafları hiçe saymak bu kadar basit mi? Bunun için mi özelleşti hâl? Birileri malı götürsün diye mı? Belediye işe el koymalı. Belediye koymazsa ticaret bakanlığı hesap sormalı. Bu iş en başından beri sorunlu ve sancılı zaten.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
24

Tüccar - Müsebbibleri derhal bulunup cezalandırılmalı. Bu rahatlık ve kanun tanimazlik? Diğer esnafları hiçe saymak bu kadar basit mi? Bunun için mi özelleşti hâl? Birileri malı götürsün diye mı? Belediye işe el koymalı. Belediye koymazsa ticaret bakanlığı hesap sormalı. Bu iş en başından beri sorunlu ve sancılı zaten.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
23

Esnaf54 - Açık dükkanları deşifre edin bütün esnaf bilsin kimlerin fırsatçı olduğunu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
22

İdris TOSKA - Sakarya Sebze&Meyve Hâlinde yaşanan Hadiseler,Devletin Kanunlarını hiçe sayıp kural tanımazlıktan öteye,aynı çatı altında ticaret yapmaya çalışan esnaf arkadaşlarıma saygısızlık vede hadsizliktir.Bizlerinde içeride çok yüklü miktarlarda mallarımız vardı,tabiki mal canın yongasıdır fakat Devletimiz bi kanun emretmiş buna karşı gelinemez di ve bizler tabi olduk vede olmaya devam edeceğiz.Ben özellikle olay saatlerinde Sn Hâl müdürümüzle istişare halinde iken olaylar vakıf bulmuş.Sn Hal Müdürümüz Yavuz bey ve benim istişarem neticesinde Hâl in Kapalı olduğunu arkadaşlara ilan ettikten sonraki hadiseleri üzüntüyle karşılıyorum.Bu Hadsizliği yapanların derhâl cezalandırılmasını talep etmekteyim çünkü geçmişteki B.Şehir Bünyesindeki idâre böyle kural tanımaz esnafa yüksek miktarlarda cezalar kesmişti.Hem Hâl in Açılış Saati Hâl Esnafına 1,30,Pazarcı ve Market vs esnafına 2,00 iken yani açılış saati olmadan vuku bulmuştur.Sorumlular bunu izah etmelidirler.Geçmişteki Beyanatlarımda söylediğim üzere tekrar söylüyorum,Hal içerisinde Esnaf olanlar Şirket Yönetiminde olmamalıdırlar.Hallerde yapılan Bu tic.5957 sayılı Hâl yasasıyla yönetilmektedir burada haksız rekabet oluşmaktadır aynı zamanda yasa gereği tekelleşmeyi 'de engellemektedir.Yaşanan olayları kabul etmeyip yapan esnafları kınıyorum.Devletimizin ve Hükümetimizin aldığı kararların arkasında olup Sakarya Halkını meşgul ettiğimiz içinde Şahsım ve sağduyulu esnaflarım adına özür dilerim.Sakarya Sebze&Meyve Kom.Derneği Y.Kur.Blk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
21

Arif Karataş gerçek olan - Benim ismim ile yorum yapan kimse benim ne söylediğimi ne k........ ettiğimi iyi bilsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
20

Esnaf - Haksız rekabet bu zor günlerde Allah bildiği gibi yapsın!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
19

fatih kocabay - Bende hal esnafıyım Yazıklar olsun bunlar kural yassak devlet falan tanımıyorlar ve hal esnsfına yardımcı olacaklarına sıkıntılı malı olan yani günü birlik satılan mallara çözüm arayacağına dahaçok problem çıkarıyorlar benim günü birlik satılan çilek ve dut mallarım olup ve devletin kollu görevlilerinden izin aldım almamarağmen beni hal içerisine sokamıcaklarını söyleyip kapıyı açmadılar benim hale izin alarak geldiğimi defaatle söyledim fakat benim kızıp bağırmamla güvenlik kapıyı açtı devlet yetkililerinin ve içişleri Sy: süleyman soylu"nun DİKKATİNE

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
18

Yalçın Akman - Sokağa çıkma yasağı olunca önce sağlık ve kurallar dedik. Işyerine gitmedik. Fakat sözde müşterilerimizin sağlığı her şeyden önemli diyenler dükkanı ilk önce açtı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
17

54 - Malesef çok kotü haksız rekabet hani adelet hani kanun hani kural şuan elimizde olan malları bizmi yiyecegiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
16

Arif Karataş - Hepsi aynı çanağa iş.......... çünkü Allah bildiği gibi yapsın hepsini

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
15

Ertuğrul Altındaş - Ben hal esnafı aynı zamanda hal AŞ ortağıyım dün gece haldeydim muhalefet yapan arkadaşlar hangi dükkanın açık hangi dükkanın kapalı olduğunu tam öğrensinler ona göre iftira atsınlar kamera kayıtlarınıda gösterip utanacaklarına eminim ayıp çok ayıp

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
14

Abdurrahman sümer - Burası sakarya bş. Hali fakat denetim kontrol mekanizması sakarya bs belediyesinde olmalı bu yönetim bütün çıkarları 15 yönetim kurulu üyesi olan bizlerle ticaret yapanlar lehine işletio buda son örneği.biz bunu bakanlığa sakarya büyük şehir belediye başkanına defalarca anlattık.corana virüs olayında da yetersiz kaldı özel yönetim bunun suçlusu belediye ile bakanliktir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
13

Adem sümer - Haksız rekabete karşıyız biz dükkanlarımızda milyarlarca malımızı hiçe sayıp kepenklerimizi kapadık devletimizin isteği karşısında ama biz bunu yaparken başkalarının yapmaması haksız rekabete girer ve yetkililerin buna gereğinin yapmasını istiyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
12

Ayhan - Bizler devletimizin aldığı kararlara harfiyen uyarken bazıları 3 kuruş İÇİN çıkarları menfaatleri peşinde koşarak devletimizin kararlarını hiçe sayarak devletimizi ve komşularını sırtından vurmaktır bu başka söze gerek yok SADECE DEVLET BÜYÜKLERİMDEN RİCAM GEREKLİ CEZAİ İŞLEMLERİ YAPMALARI VE KAMUOYU İLE PAYLAŞMALARIDIR ÇÜNKÜ BİZLER DEVLETİNİ MİLLETİNİ 3 KURUŞ MENFAAT İÇİN SATMAYAN İNSANLARIZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
11

Abdurrahman sumer - Halın yönetim sıfatını taşıyanlar bunu yaptı oysa bunu biz halin sahibi olan belediye ile bakanlığa defalarca izah ettik halde esnaflık yapanlar haldeki esnafı yonetemez ..denetim mekanizması yok cunki başlarına buyruk buda son vaka.corana virüs olayında bile yönetim yetersiz kalmış dezenfekteye bütçe ayirmadilar halde çöp bidonu bile yok çöpler meydanda yazık sakaryaya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
10

Pazarcı54 - Dün gece Kim Açtıysa Dükkanları İfşa edilsin Ona göre muamele yapılsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
09

İlhan Akman - Hal esnafıyım halin özelleştirilmesinden bu güne kadar bizlere yapılan haksızlıklardan buda bitanesi oldu. Bu sadece bize değil devletime yapılmış bir ihanettir. Bizler mal dolu işyerlerimizden nokta kazanç düşünmeden satış yapmadık. Ltfn devletimiz gerekeni yapsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
08

Abb - Hal esnafının içinde suçu sadece devletin verdiği karar ve talimata uymak olan esnafın dökmek zorunda kalacağı malların zararını bu hiçbir kanun ve yönetmelik tanımayıp el altından mal satan esnaf paylaşacakmı acaba valilik ve belediye bu umarsızca sadece kendi malını satma derdine düşüp halkın sağlığını Hiçe sayan esnaf için bir yaptırım uygulanmayacakmı bu kadar duyarsız ve adamsendecilikmi var yoksa birileri birikerimi kayırmak adına hiçbir işlem yapılmayacakmı ??????

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
07

Pazarcı - Yazıkki çok yazık ama kul hakkı demiri deler geçer elbetki devletbuyukleri gerekeni yapacaktır bu haksız rekabettir ayrıca giriş ücretleri pazarcı esnafınıda madur etmiştir artık buna biri dur demeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
06

Pazarci - Bu büyük bir ayıptır diğer esnafların hakkı yenmiştir bunu kim denetliyo ben pazarcı esnafı eşi olarak söylüyorum pazarlara yasak geldi bizimde elimizde mallar kaldı ama biz devletimizin verdiği yasağa uyup evimizde kaldık kim haksız kazanç yapıyorsa cezasını bulmali

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
05

Kdz ereğli hasan yılmaz - Yanlış yanlıştır sen malını satacaksın esnaf arkadaşın çöpe dökecek hal belediyenin olur kişilerin olmaz gereken yapılmalı biz kdz eregliden bunun zararını görüyoruz sakarya belediyesi uyuyormu esnaf arkadaşlara sağlıklı günler dilerim hasan yılmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
04

Hal Esnafı - Bu kadar karaktersiz olunmaz, kendi esnafına hal kapalı diyeceksin el altından açıcaksın dükkanını malını satıcaksın. Ger kalan esnaf safamı benziyor açmıyor mallarını dükkanda tutuyor ? Bu devran böyle sürmez, hiç bir hükümdarlık 40 yıldan fazla sürmemiştir inşAllah sizinde hükümdarlığınız son bulucak elbet. Kaç kişinin hakkına girdiniz haram zıkkım olsun fazlasıyla çıkar inşAllah sizden....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
03

RECEP GENÇ - Sakarya Hal esnafı için Sakarya halkı için yeni hal kompleksinin esnafa ve halkımıza daha iyi bir hizmet verebileceği yeni bir sürecin başlıyacağına inanmıştık ,,,Müstahsil bölgesi olması hasebiyle sadece Sakaryada değil bölgede güçlü ticari bir faaliyetin gerçekleştirileceği umudu vardı bizde HAL BİRLİĞİ ruhunun yeniden diriltileceği bir süreçti bu Yeni bir mekanda kardeşlik şuuru ile hareket eden Sevginin ve saygının hakim olduğu bir birlik Daha sonra eski iş yerlerimizin başımıza yıkılıp yüksek kiralarla yeni iş yerlerimize geçmek zorunda bırakıldık ve yasal haklarımız gözardı edildi Hal aş den dükkan alanlara düşük kıra belediyenin hak tahsis ettiği esnafa yüksek kıra uygulaması başladı bu gece yaşanan olay gerçekse bizim için sadece bulunduğumuz durumun gerçeğinin bir özeti olrak kabul edilebilir ,,Yakında bizim gibi zayıf esnaflar yok olacak Onlar için her şey daha güzel olacak ,,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19
02

Ahmet - İşine geleni takip eden işine geleni görmezden gelen bir ülkedeyiz. Ne bekleriz başka

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:19