Fiyatlar Neden Mi Yüksek?

Geçmişte birçok kez olumsuzluklarla gündeme gelen Sakarya Sebze ve Meyve Hali bir kez daha hal yönetiminin fahiş kira istemesiyle gündeme geldi. Hal esnafı fahiş kiraların ve hal yönetiminin olumsuz kararlarının sebze ve meyve piyasasının yükselmesine neden olduğunu belirtti.

Erenler İlçesindeki yerinde birçok kez hal yönetiminin olumsuzluklarıyla gündeme gelen Sakarya Sebze ve Meyve Hali, yeni yerinde de olumsuzluklarla gündeme geldi. Fahiş kira ve olumsuz kararlarıyla meyve sebze piyasasının yükselmesine neden olan hal yönetimine hal esnafından tepki yağdı.

VATANDAŞ BU YÜZDEN PAHALI YİYOR

Hal yönetiminin fahiş kira ve geçiş ücretleri ile esnafı canından bezdirdiğini belirten, Sakarya Sebze Meyve Hal Dernek Başkanı İdris Toska vatandaşın fahiş fiyata meyve sebze yemesinin sebebinin de hal yönetimi olduğunu belirtti. Toska,

“Şirketin başkanı öyle bir ticaret yapıyor ki, bütün ticareti kendine yönlendirmiş. Hal’in en gözde yerlerini kendileri almış. Burada adaletsizlik var, haksızlık var. Kendi kafalarına göre yönetim sergiliyorlar. Bu yüzden de vatandaş pahalıya meyve sebze yiyor” dedi.

MİLYON LİRALARDAN SADECE 15 BİN TL BELEDİYEYE!

Fahiş fiyat tarifesiyle hal yönetiminin yaklaşık 20 milyon TL kazandığını, bunun sadece 15 bin TL’sinin belediyeye ödendiğini söyleyen Başkan İdris Toska,

“Buraya günde 400-500 arası araç giriş çıkış yapıyor. Her araç 8 ila 25 TL arasında ücret ödüyor. Düşünebiliyor musunuz; 17 ilçenin rüsum bedeli de şirketin kasasına geçiyor. Bu yıl da diğer gelirlerle birlikte ortalama 20 milyon TL ediyor. Bu para belediyenin kasasına gitmesi gereken para, burada birileri yok yere zengin ediliyor, halk daha düşük kalite de ürünü çok daha fazla ücret ödeyerek tüketiyor. Sıkıntılar bununla da sınırlı değil; buzhanemiz yok, rüzgâr çıktığında sıkıntı çekiyoruz. Bu mağduriyetler giderilmeli ve şahsi menfaatler son bulmalı” şeklinde konuştu.

SAKARYA’DAKİ SKANDAL UYGULAMA TÜRKİYE’DE YOK

Yeni hal kurulum aşamasında kendilerinden ilk etapta 30 bin TL alındığını, bu rakamın 50 bin TL tamamlamaları gerektiğinin söylendiğini, daha sonra ise hesaplarda yanlış yapıldığı öne sürülerek 150 bin TL yükseldiğini dile getiren Sakarya Sebze Meyve Hal Dernek Üyesi Kadir Deniz,

“Paramız olmayınca şirketten ayrılma kararı aldık, bu sefer de yeni hale geçmek için 250 Bin TL bizden hava parası talep edildi. Hal A.Ş yönetiminde 15 kişi bu işin kaymağını yiyor. Müthiş bir kutuplaşma var, hiçbirimizin huzuru kalmadı. Şu an bizlerden 7 bin 500 TL kira isteniyor, Türkiye’de böyle kiranın tek bir örneği dahi yok. İzmit hali de aynı tarihlerde yapılmasına rağmen, belediye hem esnafını hem de vatandaşını gözeterek iş yaptı. Gelirler çoğaldı, birçok esnafımız iflasın eşiğine geldi. Yetimin hakkı yeniyor, bunun vebali çok büyüktür” ifadelerini kullandı.

02 Şub 2021 - 13:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.