Esnafa 40 Ton Çay ve Su Faturası Desteği Müjdesi

Meclis toplantısında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem Yüce müjdeler verdi. Yüce, “SGK Kavşağı’nın yüzde 55’i tamamlandı, inşallah en kısa sürede bitireceğiz. Yeni otoban girişinin proje kabulü ve ihale süreci tamam, kamulaştırma yapıyoruz. Çalışmalarımız hızlandı” dedi. Başkan Yüce ayrıca kahvehane esnafına toplamda 40 ton çayın verilmesi ve esnafa fatura desteğini kapsayan yeni bir destek paketi açıkladı

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
Esnafa 40 Ton Çay ve Su Faturası Desteği Müjdesi
Esnafa 40 Ton Çay ve Su Faturası Desteği Müjdesi
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Haziran ayı meclis toplantısına katıldı. Meclis üyeleriyle gündem maddelerini görüşüp, fikir alışverişinde bulunan Başkan Yüce, şehirde yürütülen projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. SGK Köprülü Kavşağı, yeni otoban girişi, İmam Hatip Okulu, meydan ile cadde yenileme çalışmalarıyla ilgili hakkında bilgiler veren Yüce, esnafa yeni destek paketi açıkladı.

SGK KAVŞAĞI TAMAMLANIYOR

Şehrin merkezindeki trafik sorununu çözecek olan SGK Köprülü Kavşağı projesinin yüzde 55’inin tamamlandığını ve çalışmaların en yakın zamanda biteceğini ifade eden Başkan Yüce, “Malumunuz 35 milyon lira maliyete sahip olan Sakarya SGK Köprülü Kavşak çalışmaları aralıksız sürüyor. 8 Ağustos 2020’de başladığımız projenin %55’i tamamlanmış durumda. Bölgede ilerleyen yıllarda oluşabilecek sorunlara cevap verebilecek bir alt yapı çalışması yürütüyoruz. Betonarme istinat duvarlarının%95’ini tamamladık. Toprakarme duvarların %70’i tamamlandı. Ard-germe köprünün 2 ayağını tamamladık. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Böylece yıllardır süren trafik sorununu artık çözmüş olacağız. Projede 22 m eninde, 32 m açıklıkta olup 1.200 metre uzunluğunda istinat duvarları, kaldırım ve yağmur suyu hatları yer alacaktır. toplamda10 bin m³ beton, 800 ton demir, 50 bin ton asfalt kullanılacaktır.” diye konuştu.

YENİ OTOBAN GİRİŞİ İÇİN SON GELİŞME

Başkan Yüce sürücülerin D-100, Kuzey Marmara ve TEM Otoyolu’na bağlantısını sağlayacak olan Pekşenler yeni otoban giriş-çıkışı için proje kabulü ve ihale sürecinin bittiğini ifade ederek, “Sakarya’mıza yakışan ve daha pratik çözümler sunan alternatif bir otoban girişi üzerinde çalışıyoruz. Proje çizimlerini ve fizibilite çalışmalarını hazırladık. Daha sonra da Karayolları Genel Müdürlüğümüzün onayına sunarak kabulünü sağladık ve gerekli ihale yapıldı. Biz de Büyükşehir olarak planlanan güzergâhlardaki kamulaştırmaları yapıyoruz. 2 bin 500 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde yapılacak yeni yol ile D 100 Karayolu, Anadolu Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu arasındaki bağlantı sağlayacak ve şehrimizin ulaşım ağlarıyla bağlantılarını kuvvetlendireceğiz. Sakarya, depremle yaşayan bir şehir. Şehrimizin ülkemizin geri kalanıyla olan bağlantısını Anadolu Otoyolu üzerinden sağlıyoruz. Allah korusun acil bir durum anında bu otoyola ulaşımımızı sağlayan bağlantı yollarında ciddi yoğunluklar meydana gelebilir. Bu proje sonrası açılacak yeni gişeler ile Anadolu Otoyoluyla olan bağlantı sayımızı ikiye çıkaracağız.” dedi.

“40 TON ÇAY İLE FATURA DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Sakarya’da kıraathane, kahvehane, çay ocakları, oto galerici ve emlakçılar için yeni destek paketi açıklayan Başkan Yüce, “Sözlerime son vermeden evvel iki müjdem var. Salgın döneminde Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak işleri durma noktasına gelen esnafımız için 15 milyon lira değerinde bir Esnaf Destek Paketi açıklamıştık Şimdi Haziran itibariyle başladığımız bu normalleşme sürecinde de işyerlerini açan esnafımıza destek olmaya devam ediyoruz. Devletin sağladığı destek ve hibelerin yanında faaliyetlerine başlayan kıraathaneler, kahvehaneler ve çay ocakları için yaklaşık 40 tonluk çay desteği veriyoruz. 2 bin 42 esnafımıza birer çuval çay desteğinde bulunacağız. Yine 356 oto galericimize ve 726 emlakçımıza 500 lira değerinde su faturası desteği vereceğiz. Konun detaylarını inşallah önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.” diye konuştu.

UNKAPANI MEYDANI TAMAMLANIYOR

Başkan Yüce, şehrin en önemli ticaret merkezlerinden birisi olan Unkapanı Meydanı projesinin yüzde 55’inin tamamlandığını açıklayarak, “Projemizin %65’lik kısmı bitti. İnşallah en kısa sürede tamamlıyoruz. Şu ana kadar Çeşme Meydanı ve Soğanpazarı Caddesindeki kaldırım ve aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Fore kazık ve Jet grout zemin güçlendirmeleri yapıldı. Şehrimizin buluşma noktalarından olan, yoğun bir ticaretin yaşandığı Unkapanı Meydanı’nda, yapılacak proje ile Cuma günleri halkımızın rahatlıkla namaz kılabileceği bir alan da oluşturulacaktır. 1.500 m²’lik alanda gerçekleştirilecek olan ‘Unkapanı Meydanı Düzenlemesi ve Yeraltı Şadırvanı’ projesi ile meydan yeniden yapılandırılacak. 500 metrelik Çeşme Meydanı güzergâhında ve 400 metre Soğanpazarı güzergâhında olmak üzere toplam 900 metrelik bir kısımda kaldırım ve aydınlatma çalışması gerçekleştirilecektir.” ifadelerini kullandı.

48 DERSLİKLİ İMAM HATİP OKULU

Şehir merkezindeki askeri lojmanlar ve eski lisenin yerine yapılacağı İmam Hatip Ortaokulu’nun kaba inşaatının yakında biteceğini müjdeleyen Başkan Yüce, “Sakarya’nın tarihinde önemli bir yere sahip olan Adapazarı İmam Hatip Lisesi ve kültürünü bu projemiz ile gelecek nesillere aktarıyoruz. Yapımına hızla devam ettiğimiz proje ile 17 bin 500 m² arazide 48 derslikli İmam Hatip okulu inşa ediyoruz. Proje 10 bin m² okul inşaat alanına ve 2 bin m² konferans salonuna sahip olup geleneksel mimari anlayışımızı modern derslik imkânlarıyla buluşturuyoruz. Kaba inşaatı kısa sürede tamamlanacaktır. Modern laboratuvarları, eğitim salonları ve sosyal imkânlarla geleceğimizin temellerini atacağız.” dedi.

5 CADDE YEPYENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Başkan Yüce, şehrin en yoğun bölgelerindeki 32 Evler, Bağlar, Süleyman Binek, Maltepe ve Yazlık caddelerinin alt ve üst yapılarının tamamen yenilendiğini belirterek, “Detaylı ve çözüm odaklı çalışmalarımızdan birini 32 Evler’de yürütüyoruz. Alt yapısı yenilendi, cadde ve bölgede her ne ihtiyacı varsa hepsi karşılandı. Yakında asfaltlama çalışmaları da tamamlanacak ve şehrimizin en gösterişli, en kullanışlı ve uzun ömürlü caddelerinden biri olacak. Şehrimizin en çok kullanılan caddelerinden olan Bağlar Caddesi’ndeki çalışmalarımızı tamamladık. Gerek alt yapı ve gerek üst yapı tüm eksiklikler giderildi, ihtiyaçlar karşılandı. Yazlık bölgesinde kalabalık bir nüfusumuz var. Yukarıda bahsettiğim sebepler sonucunda o bölgede de plansız bir yerleşim yeri oluşturulmuş durumda. Bölgenin en önemli caddesi olan Süleyman Bineği yeniledik çok şükür. Yine Maltepe’deki hemşerilerimizin ihtiyacını karşılamak olumsuz hava koşullarında oluşan riskleri minimuma indirmek adına Maltepe’deki çalışmalarımızı tamamladık. Merkezden Yazlık Kavşağa kadar olan yolun eski halini hatırlıyorsunuz. Şimdi duble yol haline geldi ve trafik sorununa önemli bir çözüm sunmuş oldu çok şükür.” diye konuştu.

SÜS BİTKİSİ MERKEZİ, ÇİLEK VE MANTAR ÜRETİMİ

Sapanca’da süs bitkisi satış ve üretim merkezi kurulacağını kaydeden Başkan Yüce, çilek ve istiridye mantarı üretimiyle ilgili bilgiler verirken, “Üretimde ve kalitede sürekliliğin sağlanması için ürettiğimiz ürünlerin tüketiciler tarafından incelenebilmesi, değerlendirilmesi için Sapanca Yanık’ta konsinye satış merkezi kuruyoruz. 200 m2’lik alanda hemşehrilerimiz perakende alışveriş yapabilecekler, uygulama alanlarında bitki üzerinde çalışabilecekler, zevklerine göre aranjman çalışmaları yapabilecekler. Bunun yanında bölgesel üretimlere başlıyoruz. Pamukova Bakacak’ta uygun toprak yapısını ve iklim türünü değerlendirmek için çilek üretimine başladık. 18 bin 400 m2’lik bir alana malçlı ve damlama sulama sistemiyle bir üretim merkezi kurduk. İstiridye mantarı barındırdığı protein oranı, insan sağlığına katkısı ve lezzeti sayesinde son yıllarda oldukça popüler bir ürün haline geldi. Bu mantar türünü şehrimizde üretip bölgemize, ülkemize ve dünyaya pazarlamak için gerekli çalışmalara başladık. Erenler’de bin 500 m2 alan üzerine kurulu mantar üretim tesisini istiridye mantarı üretim tesisi olarak yeniledik, önümüzdeki günlerde üretime başlıyoruz” dedi.

Meclis toplantısında imar planları ve ilçe meclis kararlarını içeren toplam 53 madde karara bağlandı.

14 Haz 2021 - 16:54 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.