“Elektrik Mühendisleri’nin Sorunlarının Takipçisi Olacak”

Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Atay ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’i ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Atay tarafından mesleki sıkıntılar dile getirilerek CHP Sakarya İl Başkanı Keleş’e konuya ilişkin olarak dosya verildi.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ’NİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Atay sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada,

“ 11/11/1989 tarihli ve 20339 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Elektrik ile İlgili Fen Adamları yönetmeliği ile elektrik mühendisliğinin yetkilerinin bir kısmı elektrik teknikerleri ve teknisyenlerine verilerek Elektrik Mühendisliğinin çeşitli yüksek eğitimler ile aldıkları üniversite diploması farklı işler yapması gereken teknisyen ve teknikerlere de verilmiştir. Fen, sanat ve yetkinliğe aykırı olan yönetmelik iptal edilmelidir. Üniversitelerdeki Elektrik Mühendisliği bölümlerinin önemli bir kısmının kapatılması ve okuyacak öğrenci sayıların olması gereken sayılara kadar azaltılması gerekmektedir. Belirli yüzdelik dilimde her yıl belirli sayıda mezun verilmesi zaruridir. Ders tamamlama adı altında merdiven altı üniversitelerde zoom üzerinden Elektrik Mühendisliği diploması satılmasına son verilmelidir. Yetkisiz diplomasız mühendisliğin engellenmesi için oda sicil belgesinin belediyelerde aranması, SGK ile odalar arasında imzalanan işe alımlarda en az mühendis ücreti aranması anlaşmasının tekrar yenilenmesi zaruridir. Yönetmeliklerle trafolarda bulundurulması zorunlu olan Yüksek Gerilim İşletme sorumlusunun işletmelerin elektriksel güvencesi olduğunun iş güvenliğinin olmazsa olmazı olduğunun her yerde anlatılması zaruridir” ifadelerine yer verdi.

“BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ise ziyarete ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bugün ziyaretimize Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği gelmiştir. Kendilerinin siyasetten taleplerini dinledik. Talep dosyalarını da aldık. Bizlerde kendilerine siyasetçi olarak bu işin takipçisi olacağız. Bu konuda gerekli yerlere taleplerinin iletileceğimizin sözünü verdiğimizi belirtiyoruz” dedi.

16 Haz 2021 - 16:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.