“Eksik Rekabet En Kısa Zamanda Giderilmeli”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sakarya ziyaretinde internet yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir dizi ziyaret için Sakarya’ya geldi. AK Parti Sakarya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Basın Buluşması” programına katılan Kurtulmuş, MedyaRota Genel Yayın Yönetmeni Ersin İbil’in sorusu üzerine internet yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “Neye tabi olduğu belli olmayan bir basın grubunun olması en azından basındaki rekabet bakımından eksik rekabettir” dedi.

“BİR AN EVVEL ÇIKARILMALIDIR”

MedyaRota Genel Yayın Yönetmeni Ersin İbil’in sorduğu, “İnternet medya yasası çıkacak mı? Ne zaman çıkacak?” mı sorusuna AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şöyle cevap verdi; “Bu mesele ben Başbakan Yardımcısıyken basın yayından sorumlu olduğum dönemleri hatırlıyorum. O zamandan itibaren başlayan çalışmalar var. Zaman zaman sektörden gelen talepler var bazı revizeler yapılmaya çalışılıyor. Bu konu hükümetin gündemindedir ve çok doğru. İnternet yasası bir an evvel çıkarılmalıdır. Ben de bunun Türk medyası için zaruri olduğu kanaatindeyim. Bir kere her şeyden evvel yasası olmayan çalışma şartları belli olmayan, neye tabi olduğu belli olmayan bir basın grubunun olması en azından basındaki rekabet bakımından eksik rekabettir. Bunun giderilmesi lazım. Bu en kısa sürede inşallah çıkar diyelim ve şartlar içerisinde olgunlaşacak bir konudur” dedi.

28 Oca 2022 - 13:30 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.