Ekonomi Tabanlı STK’lar Müteahhitlere Konuk Oldu

Sakarya’da faaliyet gösteren ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarının toplantıları devam ediyor. Müteahhitler Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda gündem Kentsel Dönüşüm, artan girdi fiyatları ve fuar düzenlenmesi oldu.

Sakarya’da faaliyet gösteren ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarının toplantısı Müteahhitler Birliği’nde yapıldı. Müteahhitler Birliği adına Başkan Murat Bayrak’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve ekonomi tabanlı STK’ların başkanları katıldı.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Sakarya’da faaliyet gösteren ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri bugün Sakarya Müteahhitler Birliği’nde bir araya geldi. SATSO Başkanı Akgün Altuğ’un da katılımıyla başlayan toplantıda sivil toplum kuruluşları başkanları, şehirde yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı. Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak’ın selamlama konuşmasıyla başlayan toplantıda pandemi sürecinde artan fiyatlar, Sakarya’daki iş adamlarının katılacağı ve tanıtılacağı bir fuar düzenlenmesi, kentsel dönüşüm, inşaat girdi maliyetlerinde yaşanan fiyat artışı konuşuldu.

ARTIŞIN İZAHI YOK

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak “Demir, hazır beton fiyatlarının dayanıksız bir şekilde artışı söz konusu. Ne döviz kurundaki artış ne de başka gerekçe yaşanan fiyat artışının karşılığı değil. Fiyatlar arterken ürün bulma sıkıntısı da başka bir sorun. Bu konuda kamuoyu oluşturulması ve soruna çözüm bulunması gerekmektedir. Ayrıca depremin üzerinden geçen yıllara rağmen hala dönüşümün gerçekleşmemesi de bir başka sorunumuz. Bu hususta hepimizin üzerimize düşeni yapmamız lazım” dedi.

ALTUĞ, “NOTLARIMI ALDIM”

İş dünyasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda Sakarya’da bir fuar düzenlenmesi fikri de gündeme geldi. SATSO Başkanı Akgün Altuğ katılımcıların görüş ve önerilerinin tamamını not ettiğini belirterek, “Pandemi döneminde birçok sıkıntı yaşandı. Güç birliğiyle üstesinden gelinecek sorunlarda her zaman çözüm odaklı yaklaşım gösterdik. Burada konuştuğumuz konularla ilgili notlarımı aldım. Gereken girişimleri hem SATSO hemde TOBB nezdinde yapacağımızı bilin isterim” ifadelerini kullandı.

08 Haz 2021 - 16:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.