Devlet Yurtlara Destek Olmalı

DEVA İl Başkanı Mehmet Erdoğan, ilimize okumak için gelen üniversite öğrencilerinin yüksek kiralara ezdirilmemesi gerektiğini belirterek, iki yıldır kapalı olan ve hiç bir hizmet alamayan özel öğrenci yurtlarının da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime başlayacak üniversite öğrencilerinin yurt eksikliği nedeniyle yüksek kiralara ezdirilmemesi gerektiğini söyledi. Pandemiden önce 86 civarında olan özel yurt sayısının 45'e indiğini hatırlatan Başkan Erdoğan, “Buna birde Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yetersizliği eklenince öğrenciler, kiralık evlere yönlenmek zorunda kalıyor” dedi.

KİRA FİYATLARI ARTTI

Kira fiyatlarının son zamanlarda yüksek oranda arttığına dikkat çeken DEVA İl Başkanı Erdoğan, “İktidarın yerel yöneticileri lafa geldi mi 'Öğrenci dostu Sakarya' diyorlar ancak bununla ilgili hiç bir icraat yapmıyorlar. Kira fiyatları en az yüzde 30'un üzerinde arttı. 1+1 kiralık daireler 1000 liradan başlıyor. Bu kirayı ödeyemeyecek olan binlerce öğrenci var. Öğrencilerin aldığı burs ve krediler kira paralarını bile karşılamıyor” diye konuştu.

YURTLARA DESTEK OLUNMALI

Sakarya'ya gelen öğrencilerin hepimizin evladı olduğuna değinen Başkan Erdoğan, “Onlara sahip çıkmalıyız. Öğrenci yurtları iki yıldır kapalı ve hiç açılmadı. Ayrıca devlet maalesef pandemi döneminde bu sektörü adeta kaderine terk etti ve hiç destek vermedi. Devletin özel bakım evlerinde olduğu gibi bu sektöre de destek vermesi gerekiyor. Eğer bu destek verilirse yurtlar ayakta kalabilir ve ilimize gelen öğrencilerin barınma gibi en temel sorunları da hallolmuş olur” dedi.

31 Ağu 2021 - 10:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.