Davetsiz Misafir Artık Ait Olduğu Yerde

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, üniversite kampüsünde çatıdaki boşluktan bina içine düşerek korkuyla saklanan yavru sansarı bulunduğu yerden kurtarıp ait olduğu yer olan doğaya teslim etti.

Video için play'e tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaştan gelen her ihbara duyarlı davranıyor. Kent genelinde başarılı kurtarma çalışmaları yapan itfaiye erleri, yaptıkları son çalışmada doğadan yaşam alanına giren sansarı kurtardı. Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nde bir binanın çatısından kapalı alana düşen sansar, görevli personelin arasında kaldı.

SON GÖREV SANSAR İÇİN

Üniversitenin sağlık merkezi Mediko’nun içinde korkuyla kaçıp saklanan yavru sansar, itfaiye ekiplerince yakalanarak kurtarıldı. Büyükşehir personelinin taşıma kabıyla grup amirliğine getirdiği sansar, kısa süre de olsa belediye itfaiye erleriyle vakit geçirdi. Yemek ve su verilen sansar, görevli personelin ulaştığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

“TÜM CANLILARIN HUZURU VE GÜVENİ İÇİN NÖBETTEYİZ”

İtfaiye Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya İtfaiyesi yaşamın içinde olan tüm canlıların huzuru için 7 gün 24 saat teyakkuz halinde. Ekiplerimiz vatandaştan gelen evcil veya yabani tüm hayvanların kurtarma ihbarlarını değerlendiriyor, sokaktaki tüm dostlarımızın yardımına koşuyor. Son olarak üniversite kampüsünde kurtardığımız yavru sansar, görev sahamızda bir süre personelimize eşlik ettikten sonra doğal ortama götürmek üzere Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir. Can taşıyan ve nefes alan tüm canlıların huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşaması için, ekiplerimiz nöbetlerinin başındadır” ifadeleri yer aldı.

23 Haz 2021 - 09:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.