Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Timi Göreve Başladı

Karasu ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK-18) Özel Timi adı verilen su altı ve su üstü arama kurtarma timi görevlerine başladı.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı olarak özellikle boğulma ve kayıp vakaları olmak üzere su altı ve su üstü arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacak olan DEGAK-18 Özel Timi, Karasu ilçesinde görev yapmaya başladı. Sahil Güvenlik SAGET-31 Bot Komutan Vekili Umurcan Yılmaz ve DEGAK-18 Komutan Vekili Halil Atalay, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. DEGAK-18 Özel Timi’nin 2 Ağustos 2021 tarihi itibariyle SAGET-31 Komutanlığı bünyesinde kurulan, kıyı şeridindeki sığ sularda meydana gelebilecek deniz kazaları ve boğulma olayları başta olmak üzere, su altı ve su üstü arama kurtarma görevinde 6 kişilik ekibin yer alacağı öğrenildi.

05 Ağu 2021 - 18:15 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.