Çevreci Okullar Ödüllerini Aldı

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları Toplama Yarışması Ödül Töreni Adapazarı SGM Konferans Salonunda düzenlendi. Ödül törenine katılan Başkan Yüce, “Gelecek için, insanlık için, dünya için bugün burada çok önemli bir etkinlikte buluştuk. Çevreye bizim elimizden atıkları atarsak, çevremiz kullanılamaz hale gelir. Onları bertaraf etmezsek doğduğumuz dünyada yaşayamayız” dedi.

Sema  Göktaş
Sema Göktaş Tüm Haberleri
Çevreci Okullar Ödüllerini Aldı
Çevreci Okullar Ödüllerini Aldı
+9
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak düzenlenen ve geleneksel hale gelen Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları Toplama Yarışması’nda kazanan okullar belli oldu. SGM konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Mustafa Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ve okul müdürleri katıldı.

ATIK TOPLAMA BİLİNCİNİN KAZANILMASI

Öğrencilerde sıfır atık farkındalığı oluşması, yetişen yeni neslin bitkisel atık yağ ve tekstil atıkları toplama bilinci kazanması ve atıkların çevreye ve insanlara vereceği zararların önüne geçilmesinin hedeflendiği yarışma, Sakarya’da bulunan anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarının katılımları ile tamamlandı.

SIFIR ATIK HAYATIN KENDİSİDİR

Çevreyi korumanın öneminden bahseden Ekrem Yüce, “Gelecek için, insanlık için, dünya için bugün burada çok önemli bir etkinlikte buluştuk. Çevreye bizim elimizden atıkları atarsak, çevremiz kullanılamaz hale gelir. Onları bertaraf etmezsek doğduğumuz dünyada yaşayamayız. Sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarımız sadece bir proje değil, hayatın kendisidir. Çevreyi terk edemeyiz, yoksa çevreyle beraber yok oluruz” dedi.

GELECEĞİMİZ İÇİN TEMİZ BİR ORTAM

Çevreye verilen değerin gelecek nesillere verilen en büyük hediye olduğunu belirten Başkan Yüce, “Kullanacağımız kadar kullanıp, kullandıklarımıza da heba etmeyelim, atıklarımızı mutlaka değerlendirelim. Gelecek nesilleri düşünmemiz lazım çünkü bu dünya bize ait değil. Çevremizi koruyup kollayarak kendimizden sonrasını düşüneceğiz. Bizde geleceği düşünerek Türkiye’nin en önemli çöp dönüşüm merkezini inşa ettik ve işletiyoruz. Çöplerimizi geri dönüştürürken elektrik enerjisi üretiyor ve geleceğimiz için temiz bir ortam oluşturuyoruz” dedi.

EĞİTİM ORDUSUNA VERİLEN DEĞER

Gelecek nesillerin şuanın küçükleri olduğunu belirten Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Belediyeler sadece şehirleri imar etmez, aynı zamanda gençliği de ihya ederler. Ekrem başkanımıza eğitim ve öğrenci dediğimiz zaman hiçbir etkinliğimizi kaçırmaz, hep önceliği biz olmuşuzdur. Büyükşehir Belediyesine eğitime, öğretime, öğrenciye, öğretmene, idari kadrolara yani eğitim ordusuna verdiği değer için teşekkür ediyorum” dedi. Tören sonunda programa katılan öğrencilerden 10 kişiye çekilişle bisiklet hediye edilirken; yarışmalarda dereceye giren okullardan ödüllerini Başkan Yüce’den aldı.

TEKSTİL ATIKLARI TOPLAMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN OKULLAR;

Okul – 17 Ağustos İlkokulu

Okul – Hendek Çamlıca Ortaokulu

Okul – Mehmet Gölhan Ortaokulu

Bitkisel atık yağ toplama yarışmasında dereceye giren okullar;

Okul – Aydın Gürdamar Ortaokulu

Okul – Ali Dilmen İlkokulu

Okul – Şen Piliç Anadolu Lisesi

16 Haz 2023 - 13:48 - Çevre

Mahreç  Sema Göktaş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.