Çatalbaşlar’dan Başkan Sarı’ya Sert Tepki

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın geçtiğimiz haftalarda belediye meclisinde yaptığı konuşmaya Çatalbaşlar Derneği’nden tepki geldi.

Dernek adına açıklamada bulunan Başkan Güney Çatalbaş, “Başkan İshak Sarı’ya tavsiyemiz, milletin kendine tevdi ettiği görevi yapmaya odaklanmasıdır. Kendisine karşı iddialarda bulunan bir meclis üyesi ile olan sorunlarını kendi siyasi platformunda çözmesidir.” İfadelerini kullanarak İshak Sarı’yı özür dilemeye davet etti.

Çatalbaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin basın açıklaması şu şekilde;

Çatalbaş ailesi Orta Asya’dan göç eden Oğuzların 24 boyundan biri olan Çepni Boyundan gelmektedir. Boyun genel özelliği asi, atılgan, cesur, mert ve savaşçı olmalarıdır. Çepniler; 1071'de Anadolu'nun, 1277 yılından itibaren de Sinop'tan Trabzon'a kadar olan Karadeniz Bölgesi'nin fethedilmesinde çok aktif görevler üstlenmiştir. 1893 yılında bir kısmı Karadeniz’den Sakarya’ya göçmüş olan Çatalbaş sülalesi yaklaşık 20 ilde 15.000 nüfusa sahip, Sakarya’da ise yaklaşık 3.000 üyeye sahiptir. Ailemiz vatanına milletine dinine bağlı milliyetçi mukaddesatçı Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı hukukun üstünlüğüne inanan ve sosyal adaleti kendilerine ilke edinmiş demokratik bir ailedir. Dedelerimiz Kurtuluş savaşı sonrası bulundukları bölgede toplumun akil insanları ve aynı zamanda da bölgede devletin temsilcileri olmuşlardır. Şahıslar ve aileler arasında hep ara buluculuk yapmışlardır. Çok partili hayata geçildiğinde ailenin büyük çoğunluğu, sağ partiler Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti, Sol Partilerden de Cumhuriyet Halk Partisi gibi partilerin çeşitli kademelerinde siyaset yapmışlar ve yapmaya da devam etmektedirler.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı 17 Mayıs 2021 tarihli meclis toplantısında yaptığı talihsiz konuşmada, Karasu BBP Meclis üyesi Mehmet Çatalbaş’ı hedef alarak, hakarete varan ifadelerin yanı sıra;

"Bu arkadaşların şöyle bir gelenekleri var, soy isim açısından konuşuyorum. Muhakkak birini kendi soy ismiyle bir yere koyacaklar. Kendine bakalım Meclis üyesi Emniyet dernek başkanı, emniyetin koruma derneği başkanı kooperatif başkanı. OSB yönetiminde orda burada aynı doğudaki aşiretler gibi tarzları doğudaki aşiretler kalabalık olurlar her partiye her yere bir adam sokarlar ismimiz olsun diye. Bu arkadaşın tavrı da bu her yerde bir şey olsun. Diyelim ki burada kanarya sevenler derneği kuralım boş olsun hemen ben oraya giderim şey bu tavrı bu hal bu ahlak bu. Bırakın millet bu tarzdan bu ahlaktan böyle siyasetten bıktı bırakın artık düşün milletin yakasından” demiştir.

Karasu Belediyesi BBP Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş’ın basın açıklamasında iddia ettiği konular hakkında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın Meclis toplantısında verdiği cevapların büyük bir kısmı iki siyasetçinin kendi aralarında çözümleyecekleri konulardır. Başkan İshak Sarı’nın İktidar partisinde seçilmiş bir siyasetçi ve başkana yakışmayacak şekilde konuyu aile ve sülaleyi dahil etmesi tarafımızdan kabul edilmez siyasi ahlaka da insanlığa da adamlığa da hele hele bir hukukçuya da yakışmayan bir tavırdır. Bu talihsiz açıklamalarından dolayı sarf ettiği sözlerin tamamını kendisine iade ediyoruz. Başkan İshak Sarı’nın Mehmet Çatalbaş'la bir problemi olabilir bu probleme ailemizi katması Çatalbaş sülalesi olarak, kabul edilemez. Sülalemiz hakkında yaptığı açıklamanın bir hukuk adamının yapmayacağını maksadını aşan bir açıklama olduğunu düşünüyor ve özür dilemesini bekliyoruz. Aynı zamanda küçümseyerek alay ederek eleştirdiği doğudaki aşiretlerden de bir özür dilemek zorunda olduğuna inanıyoruz.

Mehmet Çatalbaş, DYP Karasu İlçe Başkanlığına delegelerin oyu, İl Genel Meclis üyeliğine Karasu halkının oyu, İl Daimi encümenliğine meclis üyelerinin oyu, MHP ve BBP Karasu Belediye Meclis üyeliklerine Karasu halkının oyu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Komite üyeliğine ve komite başkanlığına grubundaki esnaf ve sanayicinin oyu, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanlığı’na üyelerin oyu, Karasu Sanayi Kooperatif Başkanlığı’na da esnafa önderlik edip o sanayi sitesini birlikte kurup inşa ettiği esnafın oyu ile yargı denetiminde seçilmiştir. Aynı sizin başkan seçildiğiniz gibi sandıktan çıkarak seçilmiştir.

Çatalbaş ailesinin mensuplarının toplumda karşılık bulup sevilmemizin nedeni, verdiğimiz sözde durup, namusumuz haysiyetimiz ve şerefimizle yaşayıp hep veren el olmamızdır.

Bugüne kadar sülalemizin kamuoyundaki itibarını hazım edemeyenlerin de gıpta ile takip ettiği bir sülale olmuşuzdur.

Başkan İshak Sarı’ya tavsiyemiz, milletin kendine tevdi ettiği görevi yapmaya odaklanmasıdır. Kendisine karşı iddialarda bulunan bir meclis üyesi ile olan sorunlarını kendi siyasi platformunda çözmesidir.

ÇATALBAŞLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Güney ÇATALBAŞ

Dernek Başkanı

Kenan ÇATALBAŞ

İstişare Kurulu Başkanı

31 May 2021 - 16:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.