Büyükşehirle Vatandaşlara ‘Hareket’ Dolu Bir Hafta

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda öğrencilere bisikletli güvenli sürüş eğitimi verdi. Etkinlikler, 18 ve 19 Eylül’de Ekrem Karaberberoğlu Tesisleri’nde ayak tenisi elemeleriyle devam edecek. Bu kapsamda 22 Eylül’e kadar her gün farklı bir aktivite gerçekleştirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde gençleri sporla buluşturmaya ve sportif faaliyetlere devam ediyor. Spor Dairesi Başkanlığı tarafından “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yaptığı 7 günlük spor programında ikinci gün etkinlikleri yapıldı. Büyükşehir’in uzman eğitimcileri Yenikent Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere “güvenli sürüş” eğitimi verdi.

KASK KULLANIMI VE GÜVENLİ SÜRÜŞ

Okul içinde belirlenen alanlara dubalar yerleştirilen eğitimciler, sürüş esnasında kask kullanımının önemini anlattıkları öğrencilere sürüş tekniklerini gösterdi. Trafiğe açık alanda sürüş esnasında dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı eğitimde öğrenciler bisiklet üzerinde sürüş eğitimi aldı. Program kapsamında, 18 – 19 Eylül Cumartesi ve Pazar günü Ekrem Karaberberoğlu Tesisleri’nde Ayak Tenisi Türkiye Kupası elemeleri yapılacak. Program 22 Eylül’e kadar her gün farklı bir etkinlikle devam edecek.

18-22 EYLÜL ARASINDA HER GÜN FARKLI BİR SPOR ETKİNLİĞİ

Spor Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi sporun her dalıyla buluşturmaya ve sağlıklı bir yaşam için spor faaliyetleri düzenlemeye devam ediyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle oluşturduğumuz 7 günlük program kapsamında etkinliklerimiz 18-22 Eylül tarihleri arasında her gün farklı bir aktiviteyle devam edecek”

17 Eyl 2021 - 17:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.