Büyükşehir’den Geriye Dönük Yüzde 20 Zam

Büyükşehir Belediyesi ile Yerel-Sen’e bağlı Güvenlik-İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkan Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bünyesinde çalışan 224 güvenlik personelini ilgilendiren sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile SASKİ güvenlik görevlisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi Yerel-Sen’e bağlı Güvenlik-İş sendikası ile imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra imza töreninde Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Karataş, Güvenlik-İş Sakarya İl Temsilcisi Güven Aramak, SASKİ ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı. İmzalanan sözleşme ile Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bünyesinde çalışan 224 güvenlik personelinin sosyal haklarında yüzde 180’e varan, toplam maaşında ise geçen hafta imzalanan toplu iş sözleşmesinde olduğu gibi yüzde 40’a varan zam yapıldı. Maaşlarına zam yapılan güvenlik personelleri ise Başkan Yüce’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.

GERİYE DÖNÜK 6 AYLIK SÜREÇ İÇİN YÜZDE 20 ZAM

Mübarek ve bereketli aylarda yapılan zamların personele bolluk getirmesi temennisinde bulunarak açıklamalarına başlayan Başkan Yüce,

“Öncelikle bütün mesai arkadaşlarıma özverili ve gayretli çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Geçen hafta imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesinden sonra bugün de Büyükşehir Belediyemizde 157 SASKİ’de 67 olmak üzere toplam 224 güvenlik görevlisi personelimiz için bir sözleşme imzaladık. Kurumumuz içerisinde ücret eşitliğinin sağlanması ve adaletli olmak için bütün şartların geçen hafta imzaladığımız sözleşme gibi olmasını sağladık. Daha önce konuştuğumuz için sözleşmenin detaylarına çok inmeden kısaca içeriğinden bahsetmek istiyorum. Temmuz 2020’den itibaren geçerli olmak üzere bütün çalışanlarımızın ücretlerinde geriye dönük 6 aylık süreç için yüzde 20 oranında bir zam gerçekleştirdik” dedi.

“TÜM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Yapılan toplu iş sözleşmesi ile birlikte personel maaşlarının gelecek yıllarda da artış göstereceği müjdesini veren Başkan Yüce,

“2021 yılının başından itibaren geçerli olmak üzere personellerimizin günlük ücretlerine, kıdem zammı ve eğitim durumuna göre bir zam daha gerçekleştirdik. Yine sosyal haklara da yüzde 180’e kadar değişen oranda bir zam yaptık. 2021 Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere tüm personelimizin ücret ve sosyal haklarında yüzde 5 daha artış gerçekleşmesini sağladık. Ayrıca 10 gün olan ikramiye ödemelerini 36 güne çıkaracağız. Yapılan tüm bu zamlarla birlikte 2021 yılında tüm çalışanlarımızın ücretlerinde yaklaşık yüzde 35 ile yüzde 40 arasında değişen bir artış gerçekleşecek. 2022 yılında ise tüm personellerimizin ücret ve sosyal haklarına TÜFE’ye göre 1 yıllık enflasyon oranında zam yapılacaktır. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

19 Şub 2021 - 18:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.