Büyükşehir Can Dostların Hep Yanında

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için şehrin dört bir yanına ‘otomatik suluk’ sistemini devreye aldı.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri
Büyükşehir Can Dostların Hep Yanında
Büyükşehir Can Dostların Hep Yanında
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik projelerine her gün bir yenisini ekliyor. Yapımına başlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projesiyle vatandaşların takdirini toplayan Büyükşehir, sokaktaki can dostlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni bir çalışma daha başlattı.

OTOMATİK SULUKLAR YERLEŞTİRİLDİ

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Sakarya’nın dört bir yanına hayvanların temiz içmesuyu ile su ihtiyacını karşılayabileceği ‘otomatik suluk’ düzeneğini yerleştirdi. Bu kapsamda Adapazarı Aziz Duran Parkı, Sakarya Millet Bahçesi, Erenler Sakarya Park, İl Ormanı, gibi noktalar başta olmak üzere şehirdeki birçok park alanına suluk sistemi yerleştirildi. Hizmete alınan bu su kapları, aparatın arkasına bağlanan su hattı ile otomatik doluyor, azaldığında da şamandıra sistemi devreye giriyor.

“CAN DOSTLARIMIZ İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sokaktaki can dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Bizlerin olduğu gibi su ve yemek onlar için hayatın vazgeçilmezleri. Bizler bu ihtiyaçlarımızı kolayca giderirken, onlar bu konuda zorlanabiliyor. Bu yüzden şehrimizin belirli noktalarında beslemeler yapıp, suluk sistemini devreye koyduk. Şu anda kentimizin her yanına otomatik su kapları yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak can dostlarımız için üretmeye devam edeceğiz” denildi.

10 Ara 2021 - 11:51 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.