Başkan Övün, “Pamukova’nın Bugününü Değil 50 Yılını Düşünüyoruz”

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, ilçede yapımı planlanan ve çalışmalarına başlanan projeler hakkında konuştu. Başkan Övün, “Burası artık eski Pamukova değil, yeniliklere açık olmamız ilçemizi geliştirmemiz gerek” dedi.

YILLIK KİRASI 15 BİN 823 TL

Toplamda 20 bin 297 metrelik arazinin Pamukova Belediyesi’ne tahsis edildiğini belirten Övün,

“Sevgili Pamukovalı hemşerilerim, toplamda 20 bin 297 metrekarelik bu TCDD arazisi bizzat Cumhurbaşkanının imzasıyla Pamukova Belediyesine tahsis edilmiştir. Bu araziye hastane altındaki 2 bin metrekarelik bölüm de dâhildir ve buraya Göredenler Spor Kompleksi yapılacaktır. Yıllık kirası 15 bin 823 TL’dir ve 10 yıllığına kiralanmıştır. Belediye meclisinde şehir planlarına pazar alanı olarak işlendikten sonra demiryolları bile başka amaçla kullanamayacaktır. Zaten onlar da bu alana ihtiyaçları olmadığını söylemiş ve yükleme rampası olacak kısmı ayırın geri kalan bölüme istediğinizi yapın demişlerdir” dedi.

BU GELİŞİMİ ENGELLEYEMEYİZ

Pamukova’nın değişime ayak uydurarak geri kalmadığını ve yakın zamanda yeniliklerle dolu bir ilçe olacağını söyleyen Başkan Güven Övün,

“Biz istesek de istemesek de Pamukova gelişiyor, nüfusu ve araç sayısı artıyor. Trafiği içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Pamukova artık ekmekçi Hasan’ın ekmek yaptığı, sadece Sarının ve Nevzat’ın lokantasının olduğu, Asri ile Kambur’un et sattığı, Eczacı Nazif’in ilaç, Zihni’nin tatlı yaptığı Pamukova değil. Yeni tuhafiyecilerin, kasapların, eczanelerin, lokantaların açılmasını engelleyemeyiz. Bu güzel ilçenin çarşısını genişletmemiz, trafiğini rahatlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki birkaç sene içinde Pamukova bir hizmet şantiyesine dönüşecektir. Kapalı spor salonunun bütçesi ayarlanmış, cep otogarı, mezbahane ve kapalı pazar yerinin projeleri hazırlanmıştır. Çarşı camii ve kent meydanının arsaları imkân bulundukça satın alınmaktadır. Hastanemiz bitmek üzeredir. Artık kendi kasamıza girecek parayı değil Pamukova’nın 40 -50 yıl sonrasını düşünmemiz ve Pamukova’nın kabuğunu kırma zamanının geldiğini kabul etmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

16 Nis 2021 - 13:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.