Başkan Hacıoğlu MedyaRota’ya Anlattı

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, Koronavirüs salgını sürecinde berber esnafının yaşadığı sıkıntıları ve esnafın taleplerini MedyaRota’ya anlattı.

200 BİN TL YARDIM DAĞITILDI

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı 600 berber esnafının olduğunu dile getiren Haluk Hacıoğlu,

“55 gün boyunca berberlerimiz virüs tedbirleri kapsamında kapatıldı. Biz genelge yayınlandığı anda harekete geçerek tüm üyelerimizi bilgilendirdik. Öncelikle 65 yaş üstü ustalarımız olmak üzere kalfa, çırak ne kadar berberimiz varsa hepsi için seferber olduk. Oda yöneticilerimizle birlikte belediyelerimizden, işadamlarımızdan aldığımız desteği esnafımıza ulaştırdık. Süreç boyunca toplamda 200 bin TL yardım dağıtarak esnafımızın yanında olmaya çalıştık. Bunun dışında Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, 1000’er liralık esnafımıza su faturası desteği verdi” dedi.

BİZDE HASTA ÇIKMADI

Dükkânların kapalı olduğu dönemde evlere tıraşa gitmemeleri konusunda sürekli esnafı uyardıklarını dile getiren Başkan Haluk Hacıoğlu,

“Maltepe Mahallesinde bir berber arkadaşımız hakkında evlere tıraşa gitti virüs kaptı şeklinde haberler çıktı. Kendisi ve ailesi 3 gün hastanede tedavi altında kaldı ve test sonuçları negatif çıktı. Şu anda aktif bir şekilde esnafımız çalışıyor. Eve gitme gibi bir durumu yok. Eve tıraşa gitmek doğru bir durum değil. Ne ile karşılaşacağımız belli olmadığı için gidenin kendi hatasıdır. Şükürler olsun bu konuda bir sıkıntı yaşamadık. Her gün arkadaşlarımızı uyardık” şeklinde konuştu.

MALZEMECİLER FIRSATÇILIK YAPMASIN!

Berber esnafına malzeme tedarik eden malzemecilerin denetlenmesini istediklerini belirten Başkan Hacıoğlu,

“Hamdolsun çalışma saatlerimiz geçtiğimiz günlerde normale döndürülerek sabah 08.00 – 22.00 oldu. Şu anda tek beklentimiz sakal tıraşının serbest kalması. Bu konuda da inanıyoruz ki en yakın zamanda devlet büyüklerimiz gerekli ortam hazır olduğunda bize sakal tıraşını serbest bırakacak. Bir de malzeme tedarikinde sıkıntı yaşıyoruz. Normal zamanlarda 20 liraya aldığımız bir ürün şimdi oldu 80 lira. Daha bunun gibi çok ürün sayabilirim. Malzemeci arkadaşlara seslenmek istiyorum. Ellerini vicdanına koyup esnafımıza mantıklı fiyatlar versinler” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ BİZDEN KORKMASIN

Vatandaşın berberlerden korkmaması gerektiğini söyleyen Hacıoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Değerli vatandaşlarımız biz dükkânlarımızda en iyi şekilde dezenfektelerimizi yaptık. Tüm tedbirlerimizi aldık. Birçok yerden daha güvenilir ve sağlıklıyız. Gelin bizi deneyin. Bu çağrıyı her gün yapıyorum ve yapacağım. Vatandaşımız bizden korkmasın. Müşterimiz bizim velinimetimiz. O yüzden vatandaşlarımıza çağrımdır. Gelin bizi deneyin biz sizler için bütün tedbirleri aldık ve sizleri korkmadan dükkânlarımıza bekliyoruz”

08 Tem 2020 - 09:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.