Başkan Alemdar’dan Anlamlı Mesaj

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in 17. Ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

O, DÜNYANIN KÖR OLDUĞU SOYKIRIMLA MÜCADELE ETTİ

Aliya’nın sadece bir siyasi lider olmadığını vurgulayan Başkan Alemdar,

“Ömrünü Avrupa’nın ortasında bağımsız, Müslüman Bosna halkına feda etmiş Aliya İzzetbegoviç, İslam Dünyası için önemli bir aydındı. Gençlik yıllarından itibaren cesaretinin, liderlik vasfının, teşkilatçılığının acısını çekmiş olsa da bu özellikleri sayesinde Bosna Hersek Cumhuriyeti kurulmuştur. Tüm dünyanın kör olduğu bir soykırımla mücadele ederek Avrupa’ya karşı zafer kazanmış bir cesarete, iradeye ve dirayete sahipti. Mekânı cennet olsun.” dedi.

TÜM İSLAM COĞRAFYASI İÇİN KIYMETLİ

Aliya’nın Boşnak halkı için bir şans olduğunu vurgulayan Başkan Alemdar,

“Hedeflerinin peşinden gözü kara biçimde korkmadan ilerleyen bir lider, Bosna topraklarının kendilerine emanet olduğunu her daim vurgulayan bir fikir insanı sadece kendi halkı için değil tüm İslam coğrafyasının kıymetlisidir. Önderliği sayesinde Bosna Hersek Cumhuriyeti Avrupa’nın orta yerinde bir yıldız gibi parlamaktadır. Aliya’nın idealleri Boşnak halkının kalbinde yaşayacaktır. Vefatının seneyi devriyesinde bir kez daha rahmet ve hürmetle anıyoruz” dedi.

19 Eki 2020 - 18:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.