Ata Tohumu Takas Şenliği Düzenlendi

Atatürk İlkokulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen şenliğe katılan İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı Adapazarı, Serdivan, Akyazı ve Pamukova ilçelerinden katılım gösteren öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı stantları gezdi.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri

Okullarındaki uygulama bahçelerinde ve geri dönüşümden elde ettikleri saksılarda yetiştirdikleri ürünler (maydanoz, marul, roka vb) ile fideleri getiren öğrenciler, İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı’ya “Tohum Dedektifleri” projesi hakkında bilgi verdi. Tohum Dedektifleri, ata tohumlarını ve bu tohumlardan elde ettikleri fideleri takas etmek için bir araya geldiler.

Bir eTwinning projesi olarak 6 ay önce başlayan Tohum Dedektifleri projesi, 9 Türk ve 1 Azerbaycanlı ortakla çalışmalarını sürdürdü. Yaklaşık 250 öğrencinin Tohum Dedektifi olarak yer aldığı projede ata tohumunun önemi, organik tarım, kompost yapımı, çevre ve iklim bilinci gibi konularda farkındalık oluşturmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'in talimatlarıyla Bakanlığımız tarafından köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılmasıyla "köy yaşam merkezleri" konsepti altında yeni bir sürecin başlatıldığını ifade etti. Çocuklarımızın aile büyüklerinden, komşularından, memleketlerindeki yakınlarından atalık tohumlar toplayarak tohum bankası oluşturmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Proje süresince elde edilen ürünlerden yapılan kısırın ikram edildiği şenlikte katılımcılara çeşitli atalık tohumlar ve fidelerin olduğu minik sepetler de verildi.

Etkinlikte ayrıca İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’ya öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı hikâye kitabı da takdim edildi.

23 May 2022 - 17:59 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.