ADA Meydan’a Kadar Arazi Nasıl Değerlendirilecek?

Şehir merkezinde bulunan ve yıkımı arap saçına dönen vergi dairesi binasının yıkımına nihayet başlandı. Yıkımın tamamlanmasının ardından ADA Meydan projesi başlayana kadarki süreçte, arazinin ne olarak kullanılacağı belli oldu.

BİNA BOŞALTILMIŞTI

Şehir Merkezinde bulunan ve 17 Ağustos depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle yıkım kararı alınan vergi dairesi binasının yıkımına nihayet başlandı. Kısa bir süre önce boşaltılan binanın kapı pencere gibi aksamları sökülmüştü.

YIKIM BAŞLADI

Adapazarı Belediyesi vergi dairesi binasının yıkımı için Haziran ayında ihaleye çıkmıştı. İhalesi tamamlanarak boşaltılan binanın, sabah saatlerinde çevresinde güvenlik önlemleri alınarak ve çevresi kapatılarak iş makinalarıyla yıkımına başlandı. ADA Meydan projesinin bir parçası olan alanın proje gerçekleşene kadar ki süreçte nasıl değerlendirileceği de belli oldu.

YIKIM 25 GÜN SÜRECEK

Edinilen bilgilere göre vergi dairesi binasının yıkımı 25 gün sürecek. Yıkımın bitmesinin ardından ADA Meydan projesinin detayları ve hazırlığı tamamlanana kadar boş kalacak. Yıkımdan kalan moloz ve kalıntılarının kaldırılmasıyla arazi düzeltilerek çevre düzenlemesi yapılacak. ADA Meydan projesinin hayata geçeceği zamana kadar arazinin bu şekilde kullanılacağı öğrenildi.

22 Tem 2020 - 16:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.