Sakarya’nın Turizm Destinasyonları EMİTT’de Tanıtıldı

Sakarya sahip olduğu, turizm ile kültürel destinasyonları ve yöresel lezzetleri Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te tanıtıldı.

Bu yıl 25’incisi düzenlenen Sakarya Valiliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe kaymakamlıkları ve belediyelerinin yoğun çalışmaları ve işbirliği ile açılan fuarda Sakarya standına yoğun ilgi gösterildi. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleriyle kapılarını açan fuarın açılış törenine İlimiz adına Vali Sayın Çetin Oktay Kaldırım, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ Vali Yardımcıları Ersin Emiroğlu ve Selda Dural, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar ve ilgili yetkililer katıldı. Fuarın ilk günü Sakarya standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u ağırlayan Vali Çetin Oktay Kaldırım ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, İlimizde yapılan turizm proje ve çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Sayın Bakanımız fuarda Sakarya’nın da yer almasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Yabancı yatırımcılara Sakarya’nın yatırım avantajları hakkında da bilgi vererek Sakarya standında ağırlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi: “Yeşille mavinin buluşma noktası olan Sakarya, doğanın insanoğluna sunduğu nimetlerin yegane mirasçılarındandır. Dokusu, kimliği, tarihi bakiyesi, engin medeniyet birikimi, zengin kültürel yapısı, eşsiz doğası ile Sakarya sahip olduğu bu doğal mirası hem koruyarak hem tanıtarak gelişmeyi hedefliyor. Dünyanın en uzun ticaret yollarından biri olan İpekyolu’nun da içinden geçtiği Sakarya’mız, tarihi boyunca uygarlıklar arasında kültür alışverişinin de önemli bir parçası olmuştur. Bu nadide şehir ayrıca, yüzyıllar boyu birçok coğrafyadan göç alarak kültür mozaiğinin en güzel örneğini günümüzde de yaşatıyor. Bu kültür atlasının tüm renkleri, desenleri ve çeşitliliğinin kattığı engin hoşgörü kentimizi daha özel kılıyor. Bu doğrultuda Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı gibi uluslararası nitelikte özel bir fuarda Sakarya’mızı temsil etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Biz SATSO olarak ilimizin her türlü gelişimi ve tanıtımı konusunda sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Valiliğimiz koordinasyonu ve işbirliği ile hazırlandığımız Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın, ilimizin tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu tür platformlarda yer almanın kazanımlarını zaman içerisinde şehir olarak elde edeceğimize inanıyorum.” Dedi.

10 Şub 2022 - 18:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.