9 Günlük Tatil Sapanca Gölü Kenarlarına Yaramadı

Büyükşehir, 9 günlük tatil sonrası Sapanca Gölü kıyısında temizlik çalışması yaptı. Gölün çevresine bırakılan sandalye, plastik, cam ve metal şişe, atık malzemeler ve çok çeşitli çöpler ekipler tarafından toplandı. Büyükşehir, vatandaşlara gölün korunmasıyla ilgili ‘hassasiyet’ çağrısında bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sapanca Gölü’nün korunması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 9 günlük tatil sonrası göl kıyılarında bırakılan çöpler için oluşturulan ekipler Sapanca, Kırkpınar ve Serdivan Tuzla Burnunu çöplerden temizledi. Sakarya’nın ve bölgenin en önemli içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nün korunması için vatandaşlara hassasiyet çağrısında bulunuldu.

TATİL SONRASI GÖL ÇEVRESİ ÇÖP YIĞINI OLDU

Konuyla ilgili Su ve Kanalizasyon İdaresinden yapılan açıklamada, 9 günlük tatilde göl kıyılarının çöplerle kirletilmesinin üzüntü verici olduğuna yer verilerek, “Kurum olarak gölümüzün korunması için tüm önlemleri alıyor, gölü besleyen dereler ve göl çevresinde titiz bir çalışma yürütüyor, gölümüzün tüm değerlerini anlık olarak takip ediyoruz. Ekolojik dengenin korunması için de gölün temizliğine azami ölçüde önem gösteriyoruz. Ne yazık ki 9 günlük tatil döneminde gölümüzün çevresinde sandalye, plastik, cam ve metal şişe, atık malzemeler ve çok çeşitli çöpler bırakılmış. Ekiplerimiz marifetiyle bölgelerde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdik. Ancak gölü korumak hepimizin sorumluluğudur. Vatandaşlarımızdan hassasiyet göstermelerini bekliyor, şehrimizin içmesuyu kaynağı olan gölün korunması için destek istiyoruz.” denildi.

28 Tem 2021 - 17:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.