65 Yaş Seyahat İzninin Detayları Belli Oldu

Bakan Koca tarafından açıklanan yaşlılara seyahat izninin detayları belli oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye ilişkin detaylar haberimizde.

Bakan Koca tarafından açıklanan yaşlılara seyahat izninin detayları belli oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye ilişkin detaylar haberimizde.

MEMLEKET İZNİ VERİLMİŞTİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları uzun süredir kısıtlanan 65 yaş ve üzeri için normalleşme adımları devam ediyor. İlk etapta, kısıtlama günlerinde nefes izinlerine çıkan vatandaşlar şimdi de memleketlerine gidebilecek.

GENELGE GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün yaptığı açıklamalarda müjdelediği “65 yaş ve üzeri için seyahat izni” konusunun detayları da belli oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine genelge gönderildi. İşte genelgenin detayları…

İŞTE TÜM KURALLAR

30 GÜN ŞARTI

  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, 21 Mayıs Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren; en az bir ay boyunca dönmemek kaydı ile tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerine gidebilecek.

BU HASTALIĞI OLANLAR YARARLANAMIYOR

  • Son üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar, böbrek yetmezliği nedeni ile diyalize giren hastalar bu izinden yararlanamayacak.

BİR KİŞİ REFAKAT EDECEK

  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yolculuklarında bir kişi refakat edebilecek.

BAŞVURULAR

  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Seyahat İzin Belgesi almak için 21 Mayıs Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren başvurularını gerçekleştirebilecek.
  • Başvurular E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.
  • Başvuru yapan kişilerin COVİD-19 izolasyon sorguları dikkate alınarak; belirtilen hastalıkları da taşıyıp taşımadığı, sistem üzerinden sorgulanacak.
  • Vatandaşların belgeyi almak için herhangi bir kuruluşa gitmesine gerek olmaksızın, başvurular otomatik olarak değerlendirilip, sonuçlanacak.
  • İzin belgesi kabul edilen kişiler, SMS ile bilgilendirilecek. Bununla beraberi E-Devlet üzerinden başvuru onay belgesinin çıktısı alınabilecek.

REFAKATÇİ DÖNEBİLECEK

  • Vatandaşlar gittikleri yerleşim yerinde en az 30 gün boyunca kalacakken, kendilerine refakat eden kişiler 72 saat sonra geri dönebilecek.

AİLE HEKİMLERİ KONTROL EDECEK

  • İzin belgesi kabul edilip, yerleşim yerlerine ulaşım sağlayan vatandaşlara gittikleri ilde aile hekimleri atanacak. Hekimler tarafından kontroller sürecek.

KISITLAMALAR SÜRECEK

  • 65 yaş ve üzeri vatandaşların gidecekleri yerde sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.

21 May 2020 - 10:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.