Müteahhitler Eylemi Bitiriyor

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, 9 Eylül itibariyle Türkiye genelinde başlatılan boykot ve iş durdurma eyleminin sonlandırıldığını ve bugün (24 Eylül) itibariyle yeniden inşaatlara başlanacağını duyurdu.

9 Eylül tarihinde çimento ve inşaat malzemelerine gelen zamlar nedeniyle boykot ve iş durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ve Müteahhitler Birliği, eylemlerinin gerekli karşılığı bulduğunu belirterek 24 Eylül tarihi itibariyle boykotun sonlandıracağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, “Kıymetli basın mensupları, kamuoyunun ve sizlerin bildiği üzere; Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) öncülüğünde 9 ila 24 Eylül 2021 tarihleri arasında Anadolu’daki birliklerimizin ve üyelerimizin yoğun katılımıyla ‘fahiş çimento fiyatlarını boykot’ kararına istinaden iş durdurma eylemine başlamıştık. Başarıya ulaşan eylemimizi 24 Eylül saat 17:00 itibariyle sonlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İnşaat Sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Bayrak; “Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında başı çeken inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mallarının başında gelen çimentoya yapılan fahiş zamlara karşı boykot ve iş durdurma kararımız; yetkililere, muhataplarımıza ve kamuoyuna farkındalık açısından gerekli mesajı vermiş, boykot ve iş bırakma çağrısı önemli derecede başarıya ulaşmıştır. Boykot ve iş durdurmada asıl hedefimiz; fahiş zamlarla birlikte durağanlaşan inşaat sektörünün 250 alt tedarikçisinin geleceği, konuta erişim planı yapan milyonlarca tüketicinin mağduriyeti, kentsel dönüşüm projelerinin durması, ekonomide dengelerin bozulması ve yüz binlerce işçinin işsiz kalma riskine karşı dikkat çekmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerinin sesini duyduğunu belirten Başkan Bayrak; “Boykot ve iş durdurma eylemimiz, Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmiş, fahiş fiyat artışları ile ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın günlük siyasi açıklamalarında yer bulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz. Ayrıca 7 Eylül 2021 tarihinde yayımlanan 31588 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren ‘ihracı kayda bağlı mallara ilişkin tebliği’ listesine eklenen çimento ve klinker mallarında öncelikli iç Pazar ihtiyacının ülkemizde enflasyon ile doğru orantılı olacak şekilde fiyat istikrarının tam anlamıyla bir an önce sağlanmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekonominin büyümesinin önemine vurgu yapan Bayrak; “Ülkemizin ekonomisinin büyümesi; kavga ve kaos ile değil sürdürülebilir üretim şartları, dengeli ekonomi ve sağlıklı fiyat istikrarıyla mümkün olacaktır. İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve Anadolu’nun her noktasında istihdam ve katma değer yaratan stratejik bir sektördür. Bu bilinçle; yüksek çalışma performansımız ve üretimimizle Türkiye ekonomisinde katma değer ve yüksek istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisini sarsan, rekabet şartlarını ortadan kaldıran ve birçok sektörü darboğaza sokan, iflaslara ve işsizliğe sebep olarak alım gücünü bitiren ‘fahiş fiyat’ artışlarıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye kamuoyuna açıkladığı mücadeleyi seferberlik olarak görüyoruz. Sivil Toplum Örgütü olmanın gereği olarak fahiş fiyat artışlarına asla boyun bükmeyeceğimizi, izin vermeyeceğimizi, üyelerimizin hak ve menfaatlerini yasal zeminde ve demokratik şartlarda her zaman arayacağımızı buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşarak 9 Eylül’de başladığımız boykot ve iş durdurma eylemimizi 24 Eylül 2021 saat 17:00 itibariyle sonlandırıyoruz” dedi.

Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarındır. Makul maliyetlerle inşaatların bir an önce üretime geçmeleri gerekir. Aksi durumda konut fiyatları ve kira artışlarının önüne geçilemeyecektir. Tüm Türkiye’de aldığımız karar gereği işlerinin durdurarak destek veren bütün birliklere ve mesleki sorumluluk bilinciyle destek veren tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

24 Eyl 2021 - 13:20 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.