Erdoğan'dan Kıdem Tazminatı ve Part-time Çalışma İçin Talimat

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hazırladığı istihdam paketi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girerek “Bu konuları taraflara sorarak uzlaşma arayıp daha sonra getirin” talimatı verdi.

ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hazırladığı istihdam paketi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girerek “Bu konuları taraflara sorarak uzlaşma arayıp daha sonra getirin” talimatı verdi.

GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA

İçerisinde kıdem tazminatı düzenlemesi ve part-time çalışma gibi konuları barındıran istihdam paketi hakkında devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan geniş kapsamlı bir çalışma talimatı verdi.

YENİ YASAMA DÖNEMİNE KALDI

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda söz alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk istihdam paketiyle ilgili bilgi vererek, düzenlemenin yasalaşması konusunda yardım istedi. Konuya ilişkin tam bir görüş birliği oluşmadığından düzenlemelerin bir bölümlerinin yeni yasama dönemine kalması ifade edildi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu başlıklarda tarafların görüşü alınarak, bir kez daha uzlaşma aranması konusunda öneride bulundu. Paketin, acil olan ve uzlaşma sorunu olmayan bölümleri, TBMM’ye sevk edilirken, diğer başlıkların ekimden sonra gündeme getirilmesi benimsendi.

HANGİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK?

Yeni yasama döneminde gündeme alınacak olan pakette, kıdem tazminatı fonu düzenlemesinin dışında part-time çalışmaya ilişkin bir düzenleme de bulunuyor. Düzenlemedeki hedeflerden biri de part-time çalışmanın kimi uygulamalarda önünün açılmadı. Düzenleme ile 25 yaş altı ve 50 yaş üstü kişiler için şart aranmaksızın, ‘belirli süreli iş sözleşmesi’ yapılabilecek. İşverenler bu kişileri daha kolay istihdam edebilecek. İşe iade gibi haklar ortadan kalkacak. Bu iş sözleşmelerinin süresi, en fazla iki yıl uzatılabilecek. İki yılı aşan sözleşmeler belirsiz süreli sözleşme haline gelecek. Bununla beraber, 50 yaş üstünde olan, emeklilik için prim şartını tamamlamış kişiler de benzer iş sözleşmesi ile bu koşullarda çalışabilecek.

17 Tem 2020 - 12:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.