Adapazarı Kabağı Tescillendi

Sakarya’nın ünlü coğrafi işareti Adapazarı Beyaz Kestane Kabağı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Sakarya’nın ünlü coğrafi işareti Adapazarı Beyaz Kestane Kabağı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendiğini duyurdu.

ÖLÜMSÜZ HALE GETİRDİK

Konuyla ilgili konuşan STB Başkanı Adem Sarı,

“Adapazarı Beyaz Kestane Kabağı'mız Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Sakarya'mıza ve ülkemize hayırlı olsun. Bu özel çalışmayı yapan Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YUCİTA) Başkanı Yavuz Tekelioğlu'na teşekkür ederim. Kültürel mirasımızı korumak geleneksel bilgi ve deneyimlerimizi belgeleyip aslı bozulmadan gelecek nesillere aktarabilmenin en önemli yolu coğrafi işaret tescili ile ölümsüz hale getirmektir” dedi.

MARKA ŞEHİR SAKARYA

Marka tescillerinin şehrimize hayırlı olmasını dileyen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım,

“İlimiz yöresel değerleri ve tescilli ürünleri ile de marka bir şehir olacak... Türk Patent ve Marka kurumunca Adapazarı Beyaz Kestane Kabağı ve Geyve Ayva’mızın coğrafi işaret tescili yapıldı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Marka şehir Sakaryamıza hayırlı olsun...” ifadelerini kullandı.

11 Tem 2020 - 13:03 - Ekonomi

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.