2021 Bütçesi Ender Serbes'i Memnun Etmedi

Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, 2021 bütçesinin milleti memnun etmediğini savunarak; “Hep faize karşılar ama faizden kurtulamıyorlar.” Dedi

2021 BÜTÇESİ SERBES’İ MEMNUN ETMEDİ

Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, 2021 bütçesinin milleti memnun etmediğini savunarak; “Hep faize karşılar ama faizden kurtulamıyorlar.” dedi Başkan Serbes, 2021 yılı bütçesini değerlendirerek, bütçede yatırıma ayrılan pay ile faize ayrılan payı ele aldı. Serbes, “Hedeflenen bütçe açığı ise 245 milyar lira. Yani şimdiden bütçenin yüzde 18 kadar açık var.” dedi.

TASARRUFTAN ESER YOK

2021 yılı bütçesinde tasarruftan eser olmadığının altını çizen Serbes, iktidarın milleti acı reçeteye ve kuru etmeğe layık görmeye devam ettiğini vurguladı. Serbes, iktidarın lüksten, şatafattan, gösterişten, israftan vazgeçmediğinin 20121 yılı bütçesinde bir kez daha görüldüğünü dile getirerek, “ Bu bütçe milletin derdine, sıkıntısına derman olmayacak. Hep millet millet diyorlar ama sadece sözde. Millet kuru ekmeğe layık görülürken, kendileri saraylarda yaşamaya devam edecekler. Hiçbir lükslerinden taviz vermeye de niyetlerinin olmadığı da belli. Ancak millet her şeyi görüyor. Bunlar hep söylediğimiz gibi milletin gözünden de gönlünden de düştüler.” diye konuştu.

ÇİFTÇİ YOK SAYILDI

2021 yılı bütçesinde çiftçiye ayrılan payın ise sadece 22 milyar lira olduğuna dikkat çeken Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her kesim gibi çiftçi de neredeyse yok sayıldı. Bu bütçede ne yazık ki üretime ayrılan pay çok komik kaldı. Bundan çiftçilerde memnun değil, toplumun diğer kesimleri de memnun değil. Üreticiyi, çiftçiyi milleti yine unuttular, yok saydılar. Bu bütçe saray bütçesi olmuş. Sadece kendilerini düşünmüşler. Millete artık umut vaat edemiyorlar. Saraylardan çıkmadıkları için milletin halini göremiyorlar. Dolayısıyla bütçede millet yok. İşsizliğe çare olacak kaynak yok. Bu zor günlerde esnafa destek olacak pay yok.”

23 Ara 2020 - 10:10 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.