Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi’nde Uluslararası Öğrenci Buluşması

Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi karne haftası nedeniyle Uluslararası Öğrenci Buluşması programı düzenledi. Programa 12 farklı ülkeden 40 uluslararası öğrenci katıldı.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Ülkelerinin yerel kıyafetleri ile programa katılan öğrencilerin yoğun ilgi gördüğü programda yerel danslardan ülke tanıtım sunumlarına, yöresel yemeklerden şarkılara ve Türkçe şiir dinletilerine kadar birçok sahne gösterisi yer aldı.

Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi tarafından Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği ile birlikte organize edilen programda selamlama konuşmasını Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel gerçekleştirdi.

Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Kıyak, Okulumuz öğrencilerini hem akademik hem de sosyal kültürel sportif ve kişisel gelişim alanlarında desteklemeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sınavların bittiği artık karne heyecanının başladığı bu hafta içerisinde Temel Afet Bilinci Eğitimi, Kitap Kritiği ve münazara etkinliklerinin ardından bugün de uluslararası öğrencilerle birlikte böyle şenlik havasında bir program yaptık. Bu programla birlikte öğrencilerimiz de bizler de bir kez daha anladık ki büyük bir medeniyetin evlatları olarak gönül coğrafyamızdan kopmamışız bir ve beraberiz onlar bizlere bizler de onlara hiç yabancılık çekmiyoruz şeklinde konuştu.

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Sudanlı Doktora Öğrencisi Tarıg Idris Abdalla Gabreel yaptığı konuşmada Sakarya’da öğrenim gören uluslararası öğrenci topluluklarına teşekkür etti. Gabreel, Türkiye’de öğrenim gören misafir öğrenciler olarak memnuniyetlerini dile getirdi ve Sakarya’da bir okulda böyle güzel bir etkinlikte ülkelerini, kültürlerini ve kendilerini ifade etme imkanı bulduklarını söyledi.

Afganistan, Azerbaycan, Pakistan, Kırgızistan, Sudan, Filistin, Mısır, Yemen, Türkmenistan, , Çeçenistan ve Kazakistan’dan yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı programda Afgan, Kırgız, Yemen, Pakistan halk oyunları ile Özbek, Afgan, Sudanlı ve Azerbaycanlı öğrencilerden şiir dinletisi tüm ülkelerin sunumları gerçekleştirildi. Farklı ülkelerin yemeklerinin de ikram edildiği program büyük beğeni topladı.

20 Oca 2022 - 10:34 - Eğitim

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.