SAÜ O Listede Yer Almadı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi sitesinde referansı verilen CALİBRE Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin verilerine göre, mezunlar arasında en rahat iş bulan 30 üniversiteyi açıkladı.

SAÜ O Listede Yer Almadı
Haber albümü için resme tıklayın

O LİSTEDE SAÜ YOK!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi sitesinde referansı verilen CALİBRE Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin verilerine göre, mezunlar arasında en rahat iş bulan 30 üniversiteyi açıkladı. Listede Kocaeli’nden 2 üniversite yer alırken, Sakarya’dan hiçbir üniversite listeye giremedi.

YENİ ÜNİVERSİTELER VARKEN…

Zirvesinde Sabancı Üniversitesi’nin yer alığı listede, köklü bir üniversite olan Sakarya Üniversitesi’nin yer almaması dikkat çekti. Listede SAÜ’ye göre birçok yeni üniversitenin bulunması da dikkatlerden kaçmazken, akıllara “Bu kadar köklü bir üniversite, neden listeye bile giremedi?” soruları geldi.

KOPUKLUK BAŞARIYA YANSIDI

SAÜ Rektörü Fatih Savaşan’ın kendisinin de ifade ettiği, “Mezunlarla aramız iyi değil” cümlesi içler acısı durumu da gözler önüne serdi. Geçtiğimiz günlerde Sakarya Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. Yıldönümünde konuşan Savaşan, “Yaklaşık 200 bin mezun grubumuz olmasına rağmen mezunların durumuyla ilgili bir veri tabanımız yok.” Demişti.

MEZUNLAR SAÜ’YE KIRGIN

Rektör Savaşan, mezunların üniversiteye kırgın olduklarını “Mezunlar okul bitince iş bulamadığı için üniversitelerine kırgın oluyor.” cümleleri ile ifade etmişti. Savaşan’ın kendisinin de kabul ettiği bu önemli konuda henüz bir atılım yapılmaması ve SAÜ’lü mezunların üniversiteyle olan bu kopukluğu listelere de yansıdı.

SUBÜ DEĞERLENDİRMEYE ALINMADI

Şehrin bir diğer üniversitesi olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, henüz mezun vermediği için değerlendirmeye alınmadı.

04 Ağu 2020 - 11:07 - Eğitim

Mahreç   Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.