SAÜ Dışarıda Bıraktı, SUBÜ Öğrenciye Sahip Çıktı

Öğrencilerin birçoğunun barınma sıkıntısı çektiği bugünlerde Sakarya Üniversitesi’nin yurtlarını faaliyete kapatması tepki çekerken, SUBÜ ise KYK yurtlarında yedek listede bulunan öğrencilerin ilçe yurtlarına yerleştirileceğini belirtti.

HABER / Muhammet FIŞKIN

Özel yurt ve apart dairelerde fiyatların artması ve doluluktan dolayı birçok öğrenci kalacak yer bulamadı. Hal böyle iken Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü aldığı karar ile öğrencileri hayal kırıklığına uğratmıştı. Kalacak yer arayan öğrenciler, Sakarya Üniversitesi yönetiminin kampüs içerisinde bulunan yurtları faaliyete kapatmasıyla açıkta kaldı. Duruma öfkelenen öğrenciler, SAÜ’ye tepki göstermişti. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile öğrencilere umut oldu. Rektör Sarıbıyık, KYK yurtlarında yedek durumda olan öğrencilerin asil listeye alınana kadar ilçelerdeki yurtlarda misafir edileceğini bildirdi.

SAÜ DIŞARIDA BIRAKTI

Sakarya Üniversitesinden konuyla ilgili yapılan ve tepki çeken açıklama şu şekildeydi; “Sakarya Üniversitesi İdari kararı gereğince; kampüs içerisinde daha önce hizmet veren yurtlarımız, fiziki alan yenilenmesi ve gerekli olan bakım - onarım çalışmaları sebebiyle 2021 -2022 öğretim yılı içinde hizmet veremeyecektir.”

SUBÜ SAHİP ÇIKTI

SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık konuyla ilgili yaptığı açıklamad, “Sevgili öğrencilerimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle görüştük. KYK yurtlarını yedekten kazanan öğrencilerimiz açıkta kalmayacak. Öncelikle çevre ilçelerdeki yurtlara yerleştirilecekler. Daha sonra ise asil yerleri belli oldukça yerleştirmeler yapılacak. Hep yanınızdayız” şeklinde konuştu.

22 Eyl 2021 - 15:25 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.