Milli Eğitim Bakanı Selçuk Telafi Eğitimin Detaylarını Paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimin detaylarını sosyal medya hesabından madde madde paylaştı.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda telafi eğitimin detaylarını açıkladı. Bakan Selçuk, "Telafiye kimler geliyor? Nasıl oluyor? Yaz tatilinde neler olacak? Merak ettiklerini madde madde sıralayayım" diyerek detayları paylaştı.

Öğrencilerin karnelerine 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan ulaşabileceklerini aktaran Bakan Selçuk, 2 Temmuz'dan itibaren de karnelerin okullardan yüz yüze alınabileceğini söyledi.

'Telafide Ben de Varım' programının 5 Temmuz'da başlayıp 31 Ağustos'a kadar süreceğini ve okulların yaz boyu açık olacağını ifade eden Bakan Selçuk, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi 'Arkadaş' kitabıyla buluşturacağız, merak etmesinler ödev değil. Öğrencilerimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler. Nerelerde ne var ayrıca duyuracağız" açıklamalarında bulundu.

Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabileceğini duyuran Bakan Selçuk, katılmak isteyen velilerin, bulundukları yerlerde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerine başvuru yapabileceklerini kaydetti.

Bakan Ziya Selçuk, akademik eksiklikler için öğretmenlerin Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kritik kazanımlar doğrultusunda öğrencilerin akademik gereksinim tespitini yapacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu program bir buçuk yıl sürecek. Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Eylül ayında çalışmla kitaplarını ücretiz dağıtacağız. Kovid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak"

13 Haz 2021 - 10:07 - Eğitim

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.